Na de vakantie weer met Pasco aan de slag!

De vakantie zit er weer (bijna) op, sommigen zijn zelfs alweer een weekje aan het werk. Dit schooljaar willen wij de Pasco pagina's bij Digischool verder uitbouwen door nog meer interessante nieuwtjes te bloggen en direct te gebruiken proeven te gaan plaatsen. Wij gaan komend najaar ook weer aan de slag met workshops en demonstraties door het hele land. Mocht je Pasco nog niet kennen en benieuwd zijn naar de mogelijkheden, hou dan deze blogs in de gaten, want wij zullen de locaties en data hier ruim van te voren bekend gaan maken.

Het zou ook geweldig zijn als iedereen die Pasco al gebruikt de aanbod op de Pasco pagina's wil vergroten door zelf een proefje of een tip in te sturen. Zo hopen wij samen een interactieve bron van proeven en informatie te creëren voor alle Pasco gebruikers!

Pasco nu ook met iPads en Android te gebruiken

http://issuu.com/vosinstrumenten/docs/2013_datalogging

Nieuwe proef op de Pasco pagina’s toegevoegd: kracht en uitrekking!

Deze proef is een mooi voorbeeld van hoe je binnen het Pasco meetprogramma Capstone een werkblad kan maken, die niet alleen kort uitlegt wat de doel en de uitvoering van een eenvoudige proef is, maar in hetzelfde blad de mogelijkheid biedt om direct te meten.De leerling krijgt hier op inzichtelijke wijze uitgelegd hoe een krachtsensor gebruikt kan worden om de uitrekking van verschillende veren te meten en kan na de instructie gelezen te hebben in hetzelfde blad met de sensor aan de slag.

Directe link voor het Capstone bestand:
 http://wp.digischool.nl/vos/files/2013/04/kracht-en-uitrekking.cap_.zip

Directe link naar het Pasco pagina: meten in de les.
http://wp.digischool.nl/vos/werken-met-pasco-in-de-les/

De eerste downloadbare proeven voor Pasco staan online!

De eerste downloadbare proeven voor Pasco staan online op onze nieuwe Digischool pagina "Werken met Pasco in de les". We zijn begonnen met een typische natuurkunde proef over de Wet van Ohm en een scheikunde proef die de eigenschappen van een exotherme reactie laat zien. Beide proeven hebben wij al eerder in onze Pasco workshops gebruikt, dus ze zijn in de praktijk getest. Beide proeven zijn goed als demonstratie voor de klas te doen, of door een leerling zelf met een Spark en de benodigde sensoren.
De proefvoorschriften zijn allebei in Word formaat, zodat jullie ook nog het kunnen aanpassen. 

Op de pagina "Werken met Pasco in de les"  (klik op de link hieronder) vinden jullie de download links en een lijstje van de benodigde materialen en sensoren.

http://wp.digischool.nl/vos/werken-met-pasco-in-de-les/

BYOD en Sensoren voor exacte vakken

In december is er door het maandblad Vives aandacht besteed aan BYOD en exacte vakken. Hier is het artikel te bekijken.

Hallo allemaal!

Hier komt een Vaklokaal voor PASCO gebruikers

Het idee van dit vak lokaal is dat PASCO gebruikers hier ideeën en gebruikers ervaringen kunnen uitwisselen. Ook kan men hier beschikbare (zelfgemaakte) practicum handleidingen en lesmaterialen uitwisselen.