Kan dat?, zou je zeggen. Als je les geeft? Jongens, het kan …bijna.

Laatst had ik zo'n les en er kwamen er maar drie van de oorspronkelijk 12. Ik ging er dus bij zitten. Dat moet ik niet meer doen.

We gingen de getallen doornemen, maar die dag was het bijna als behekst. Niemand kon de getallen onthouden, ook al herhaalde ik “ad infinitum”.

Toen maar een boekje lezen, om de aandacht op iets anders te richten: Pobre Ana. Maar in de loop van het verhaal merkte ik, dat ik steeds moeilijker de ogen open kon houden en mijn – normaal gesproken zo overvloedig aanwezige – enthousiasme kon laten gelden. Mijn mond bewoog steeds slomer. Dat is me nog nooit eerder gebeurd.

Niet dat ik hier nou vaak last van heb, maar deze situatie verraste, ja, overviel mij. Ik was opgelucht toen de les voorbij was en ik naar huis kon. Maar prettig was dat niet.

Wat doen jullie in zo een geval? Hebben jullie zo iets al meegemaakt? Wat raden jullie mij aan om te doen? Ik bedank jullie alvast voor goede tips.

Hartelijke groeten van Ingrid
 
De foto is afkomstig van de website: http://www.fashionata.com/just-me/slaapproblemen

Een reactie op “In slaap vallen…”

 1. alikelast zegt:

  Hallo Ingrid,

  Hier een leuke dynamische manier om cijfers aan te bieden, beetje combi TPR en TPRS-achtig: http://color-connection.com/vwvw/Lessons/Lesson7.htm .

  Het is een Engelstalige uitleg, met Spaanstalige cijfers en het staat op de website de Color Connection van Pamela Kaatz(de uitvindster van de verb wall, de werkwoordenmuur). Zij geeft aan dat je niet moet leren tellen, maar dat je een nieuwe naam aan moet bieden voor de cijfers en dat doet ze op een speelse en beweeglijke manier.

  Zij werkt nog met een overheadprojector… Tegenwoordig gebruiken wij daar een beamer voor, maar je kunt het natuurlijk ook op een andere manier oplossen als je geen beamer hebt.

  Groetjes, Alike

Reageer


vier + 2 =