Zaterdag 19 november was er een TPRS netwerkbijeenkomst. Kennismaking met elkaar en ervaringen uitwisselen vormden een belangrijk onderdeel, evenals het daadwerkelijk oefenen van TPRS-technieken en elkaar daarin coachen.  Deze keer hadden we als aandachtspunt ''begripschecks".

Bij TPRS dient alles in de doeltaal 100% begrijpelijk te zijn. Voor jou als docent is het daarom belangrijk om te weten of je leerlingen inderdaad alles voor 100% begrijpen. Om daar achter te komen, doe je om de zoveel tijd een begripscheck: bij de klas als geheel of bij leerlingen individueel. Lees hier verder hoe je begripschecks kunt doen.

Begripscheckvragen zijn voor beginnende TPRS-docenten niet de gemakkelijkste techniek, maar ze zijn behulpzaam bij het niet-te-snel-gaan en ze zorgen ervoor dat de leerlingen blijven snappen waar het over gaat en bij de les blijven.

Bovenstaande techniek hebben we geoefend tijdens de TPRS netwerkbijeenkomst in november 2011. Zou je ook graag met andere TPRS-collega's kennis willen maken en technieken willen oefenen?  De eerstvolgende netwerkbijeenkomst staat gepland in Utrecht, vlakbij CS, op : – zaterdag 16 juni 2012, van 10-13 uur

Digitaal inschrijfformulier voor zaterdagochtend 16 juni 2012 : klik hier

Alike Last

Reageer


− 1 = vijf