Readplease is een Engelstalig programma dat je, ter ondersteuning van verschillende vaardigheden, kunt downloaden van internet. Er bestaan twee versies: een eenvoudige gratis versie en een uitgebreidere (Readplease Plus) versie waarvoor je moet betalen. Met de eenvoudige versie kun je echter prima vooruit.Readplease

Hieronder vind je de link van de download en een beknopte uitleg van het programma. Meer informatie vind je op de website van Readplease, www.readplease.com .

Met de onderstaande link ga je rechtstreeks naar de downloadpagina:

http://www.readplease.com/english/downloads/#freev

Hoe werkt het programma?

Heel simpel: je typt de tekst die je wilt horen in in het schermpje van het programma, je drukt op 'Play' en je hoort je eigen tekst terug.

Je moet wel op een paar dingen letten:

Taal = Vlag
Het programma is Engelstalig, maar je kunt er andere talen (Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Portugees en zelfs Nederlands) aan toevoegen. Daarvoor moet je dan behalve het programma ook de benodigde taalmodules downloaden, ook terug te vinden op de downloadpagina.

Aan de rechtkant van het werkscherm van Readplease zie je een kleine foto en een vlaggetje. Door op het vlaggetje te klikken kun je na de installatie van de taalmodules heel gemakkelijk van taal veranderen. Je kunt bij alle talen ook kiezen voor een mannen- en een vrouwenstem.

Knippen en plakken
Je kunt een kant en klare tekst plakken in het schermpje, je hoeft dus niet per se zelf iets in te typen. Met veel handigheid is het zelfs mogelijk om de gesproken tekst op te slaan en zelf dialoogjes samen te stellen