Wie wordt Jongere van het Jaar 2012? Donderdag aanstaande komt er een antwoord op die vraag tijdens de uitreiking van de Jongere van het Jaar-verkiezing van jongerenkrant 7Days. De afgelopen weken kon er via www.jongerevanhetjaar.nl op de zeven genomineerden gestemd worden. 


Midas (15) uit Heemstede bouwt apps en gaat op de koffie bij Apple in de Verenigde Staten. De Amsterdamse Martin Garrix (16) maakte een mix voor Christina Aquilera en draait op Ibiza. Hanna uit Haarlem (14) scheerde haar hoofd kaal voor haar rol als kankerpatiënt Akkie in de film Achtste Groepers Huilen Niet. Wilma (18) uit Enschede richtte een website op om leeftijdsgenoten uitleg te geven over haar ziekte. Hidde uit Den Haag (16) maakte een speelfilm over anorexia en won een prijs met zijn documentaire over de Griekse crisis. Sanneke (16) uit Rotterdam won twee keer goud met schaatsen op de Jeugd Olympische Winterspelen. Ontwerpster Jeanine uit Oudenbosch (16) veroverde als jongste een plek op de Dutch Design Week. 
 

De verkiezing
De Jongere van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door jongerenkrant 7Days. ‘Als het over jongeren gaat, zijn de verhalen vaak negatief’, zegt7Days-hoofdredacteur Lotte Stegeman. ‘Met deze verkiezing willen we laten zien dat er juist veel zijn die zich op een positieve manier onderscheiden. Jongeren die prachtige dingen tot stand brengen en meestal daarnaast nog gewoon naar school gaan ook. Zij krijgen uitgebreid de ruimte in onze krant. Aan het eind van het jaar kiezen we daar de zeven meest indrukwekkende uit. Het is vervolgens aan onze lezers om een winnaar te kiezen.’
 

Uitreiking
Vorig jaar kreeg de gehandicapte topzwemmer Olivier van de Voort (15) de meeste stemmen. De feestelijke uitreiking vindt om 17.00 uur plaats in Pand Noord te Amsterdam. De presentatie van dit evenement is in handen van actrice Liza Sips. Anna Verhoeven (14), dit jaar door 3FM uitgeroepen tot ‘Nederlandse Birdy’, verzorgt een optreden. 

Reageer

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.