Recente artikelen en onderzoeken over dit thema:
- Nederland deeltijdland (maar alleen voor vrouwen)
- Ondernemende Turkse en Marokkaanse vrouwen
- De werkende moeder: moe en opgejaagd

over sociale verschillen

Uitleg over verzorgingsstaat, sociaal beleid, sociaal stelsel rechten en plichten, arbeidsverhoudingen en arbeidsmarkt.

Samenvatting over het thema Mens en werk met functies, sectoren, visies, werkloosheid, sociale stelsel, sociale partners  en de betekenis van de verzorgingsstaat.

16Ofzo over werk, solliciteren, CAO, CWI, UWV, vakantiewerk, vrijwilligerswerk, vakbonden, arbeidscontract, ontslag, zwartwerken, vrijwilligerswerk.
Informatie over werk, wonen, gezondheid, sociale zekerheid, ingedeeld in thema’s, zoals werkzoekend, ziek, gehandicapt, buitenland.

Wat ga jij doen na school?
Bekijk videoclips van opleidingen en beroepen. Maak zelf mee hoe het er in het echt aan toe gaat! Of kies de Beroepenbeeldbank.

Wat voor soort beroep past het beste bij jou? Ben je meer een piloot, dokter, kunstenaar, leraar, zakenman of notaris. Doe daarvoor deze korte beroepentest.
Heb jij gewerkt toen je 7 was? Deze site over kinderarbeid is beschikbaar in het Engels en Nederlands. Leer over kinderarbeid door middel van de teksten, spelletjes en quizzen.

Overige artikelen en onderzoeken over dit thema:
Kennislink – Geld maakt wél gelukkig – zolang het groeit
Kennislink – Armoede in Nederland
Kennislink – Dossier: Kinderarbeid
Kennislink – Tirannie van overwerk
Kennislink – Waarom werken?
Kennislink – Mannelijk sekswerk: dubbel gestigmatiseerd
Kennislink – Meer ongelijkheid, meer ontevredenheid