Recente publicaties en relevante sites:
- Een chaos van beelden
- Wilders gebaat bij media-aandacht
- Beeldvorming over het Westen in Egypte
Vooroordeel wordt uitdaging
- Denk jij buiten je INBOX?

Schoolbieb media 2e fase    Welke rol spelen massamedia? Hoe ziet de toekomst er uit op het gebied van massamedia? Wat is de rol van de overheid? Hoe groot is de rol van de commercie en de technologische ontwikkelingen?
 Schoolbieb media vmbo 3/4   Meer weten over verschillende soorten media? En hoe ze je kunnen beïnvloeden? Kijk dan eens op deze site.

Commissariaat voor de media

Het Commissariaat voor de Media ziet toe op de naleving van de Mediawet en de daarop gebaseerde regels.
  De Grote Vooroordelen- en Discriminatietest Deze IKON-test bestaat uit 24 foto's. Door te kiezen kun je bij jezelf testen op vooroordelen of discriminatie.

De Leugen Regeert besteedt aandacht aan leugens en halve waarheden in de journalistiek. Je kunt deze afleveringen ook bekijken via internet.
  Dutchkids vertellen over hun geloof, familie, eetgewoontes en taal. Zo krijgen leerlingen een beter beeld van de verschillende culturen in Nederland.
Materiaal en opdrachten
- Jeugdculturen
- Publieke omroepen
- Selectie van het nieuws
- Verborgen boodschappen
- Proeftoetsen Media

Overige publicaties en relevante sites:
- Beeldvorming, Marokkanen en Media
Ik ben geweldig
Teleblik: Dossier massamedia
Lachen om die 'primitievelingen' op TV
Twisten over smaak
- Communicatie, zo doe je dat!

Interactieve opdrachten Beeldvorming
- GTST-carrièretest