Op zaterdag 15 september is het weer de Dag van de Democratie. In Den Haag organiseert ProDemos op die dag het Grote Jongeren Formatiedebat. Voorzitters van de politieke jongerenorganisaties en de G500 proberen onder leiding van Pieter Hilhorst tot een formatieadvies te komen.
Drie dagen na de Tweede Kamerverkiezingen kan het natuurlijk niet anders dan dat het gaat over de formatie. Wat adviseren de jongeren aan de formateur voor een nieuw kabinet? Aan de hand van debatten rond vijf thema’s wordt vastgesteld of de politieke jongeren overeenstemming kunnen vinden. Per thema wordt een coalitie gesmeed. Aan het eind van de middag blijkt dan tot welke coalitie en met welk akkoord de jongeren komen. Dit is een mooi advies aan de(in)formateur!
Het debat vindt plaats van 14.00 – 16.00 uur bij ProDemos, Hofweg 1 in Den Haag. Aanmelden is niet nodig.

Reageer

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.