Jongens en meisjes *klapt in handen*, we gaan een spelletje doen! Het gaat als volgt; ik geef jullie twee recente nieuwskoppen en dan moeten jullie er een hele foute conclusie uit trekken. Ja? Let op, komen ze. ‘Zestigduizend scholieren ademen veel fijnstof in.’ Dat was één. Nu nummer twee. ‘Strikt dieet helpt kinderen met adhd.’ Trekken maar, die conclusies! Hahaha. Hee. Niemand lacht behalve ik. Eten-fijnstof-dieet-adhd? Nee? Afijn. Ik vond het wel geestig. Maar goed, ik lach wel vaker om mijn grapjes. Zo stond ik laatst in een bekend warenhuis waar ik twee singlets op de balie legde (voor in de sportschool). Toen vroeg de dame achter de kassa; anders nog iets? Toen vroeg ik; zo’n anti-rimpel BH als hier op deze reclamefolder, waar voorkomt deze de rimpels, op de BH of…? Vond ze niet leuk. Jij ook niet, geloof ik. Excuses. Naar het nieuws, dan maar!

“Kinderen met adhd kunnen met een strikt dieet al na een paar weken van hun gedragsproblemen afkomen. Dat blijkt uit onderzoek van het ADHD Research Centrum en het UMC St Radboud, dat zaterdag wordt gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet. Het effect van het dieet is zo groot dat het volgens de onderzoekers bij een deel van de kinderen de behandeling met medicijnen kan vervangen.

De studie werd uitgevoerd bij honderd kinderen tussen 4 en 8 jaar van wie er vijftig vijf weken lang een hypo-allergeen dieet kregen voorgeschreven. Daaruit waren alle voedingsmiddelen geschrapt waarop kinderen zouden kunnen reageren. Als effect uitbleef, werd het dieet na twee weken strenger en mochten alleen nog rijst, kalkoen, peer, groenten en water worden genuttigd. De kinderen kregen voldoende voedingsstoffen binnen.

Na het volgen van het dieet was bij tweederde van de kinderen geen sprake meer van gedragsproblematiek.”

“Ruim zestigduizend basisscholieren ademen dagelijks schadelijke hoeveelheden fijnstof in omdat hun school te dicht bij een snelweg of een provinciale weg ligt. Er liggen 275 basisscholen te dicht bij een snelweg en 72 basisscholen te dicht bij een provinciale weg. Dat stelt het Astma Fonds dinsdag. Het fonds vraagt de Tweede Kamer in een petitie de wetgeving zo aan te passen dat een school niet meer in de buurt van een snelweg of een provinciale weg mag worden gebouwd. Een school zou niet binnen driehonderd meter van een snelweg mogen worden gebouwd. Voor provinciale wegen houdt het Astma Fonds vijftig meter aan.

Het RIVM, de GGD en de Gezondheidsraad adviseren gemeenten al ruime afstand te houden. Dat advies kunnen gemeenten echter naast zich neerleggen.”

Fijnstof. Nooit eerder van gehoord eigenlijk. Gelukkig geen grofstof, want dan komt er waarschijnlijk Heimlich aan te pas in het klaslokaal. En adhd oplossen met een dieet? Ik hoor het de ouders alweer zeggen. “Komt door zijn voeding, voedselallergietje.” Maar goed, laten we het een kans geven, wat jij? (<– verplichte positieve eindopmerking)

*bron1
*bron2
*foto

10 Reacties op “En De Rest Kan Stikke”

 1. Marizzje zegt:

  Natuurlijk hebben die kinderen geen gedragsproblemen meer!! Als je alleen nog maar rijst, kalkoen, peer, groenten en water mag hebben, dan ben je zo slap dat je helemaal geen gedrag meer hebt vlg mij! Laat staan problemen daarmee! naja… geen problemen….Je kan mij niet wijs maken dat ze alle voedingsstoffen binnen krijgen die ze nodig hebben op die manier! Weet je hoeveel voedingsstoffen er in een Mars zitten!??? :-) Affijn… één probleem onder kinderen help je zo wel de wereld uit! Obesitas! Is het toch nog ergens goed voor.

 2. Frank Jongbloed zegt:

  Maar bij mij op de sportschool (waar ik bovengenoemde singlets draag – en soms een anti-rimpel BH) eten ze alleen maar rijst met kip. Maar er zit toch wat in je argument, Marizzje. En we bestrijden obesitas op de koop toe. Heh, dat had ík moeten bedenken.

 3. Marizzje zegt:

  Op die sportschool….Allemaal hele grote spierbundels? Die krijg je niet van rijst kip hoor.. daarvan gaat je vel wel lekker strak om je spieren heen zitten. Spieren verkregen door….? En niet door rijst en kip :)
  Maar….. wat zijn de risico’s van dat gebruik?
  Die Bijwerkingen zijn o.a: hoofdpijn, acne, slechte adem en misselijkheid.
  Ook kunnen sterke stemmingsveranderingen optreden zoals angst en agressie. Dus ja, je ziet…. misschien komen die gedragsproblemen daar wel van??? Haha….

  De lange termijngevolgen zijn niet gering.
  Mannen worden kaal en hun libido neemt af.
  Bij vrouwen kan vermannelijking optreden: hoofdhaar valt uit, borsten worden kleiner.
  De risico’s nemen toe naarmate men meer gebruikt.
  Veel sporters slikken veel te veel.
  Dat heeft geen enkele zin. Het lichaam kan maar een bepaalde hoeveelheid verwerken.
  Het teveel blijft in het bloed zitten en kan lever en nieren aantasten.

  Dan maar liever adhd :)

 4. Marizzje zegt:

  Btw…. foto? (van die anti-rimpel-bh dan he)

 5. WillemICT zegt:

  Wat een enge plaats zo’n school. Straks allemaal een masker op voor fijnstof en alle kinderen op dieet, want je weet maar nooit. Beter voorkomen, dan genezen.
  Jij sportschool? Met zo’n ‘goddelijke lijf’, kom nou, ‘waar heeft dat nou voor nodig’?
  En wat een enge verhalen van Marizzje. Straks maar sporten met mijn ogen dicht, ik hoef de aftakeling niet te zien.

 6. Frank Jongbloed zegt:

  Mijn hemel, Marizzje! Bent gij een voedingsdeskundige? Van veel gesportschool valt je haar uit? *kijkt in spiegel* AAAAHHHH!

  Willem, hoe weet jij dat ik een goddelijk lijf heb? Was jij toch op de NOT!?

 7. Maris zegt:

  Frank, dat ik dát zeg wil nog niet zeggen dat ik vaak in de sportschool te vinden ben hoor…(langleve Google!) haha…Nog niet…. maar de zomer komt er weer aan he, dan moet het toch allemaal weer wat strakker gemaakt worden, helaas…

 8. Maris zegt:

  En trouwens… van gesportschool krijg je al die kwalen niet…. wél van anabole :-) Daar hadden we het toch over… spierbundels verkregen door anabole ipv een dieet van rijst en kip…

 9. Frank Jongbloed zegt:

  Ja, die anabolen-gebruikers ken ik wel. Van dat spul houd ik een grote afstand, Dr. Mariz.

 10. Frank Jongbloed zegt:

  …en ik eet geen kip.

Reageer


3 × = drie