Van Bijsterveldt de nieuwe minister van Onderwijs. Jaja. Onze Janneke Marlene (Marja) van Bijsterveldt-Vliegenthart, wie had dat gedacht? Belangrijker nog; wie interesseert het een fluit? Mij niet en ik ben ‘onderwijsprofessional op de werkvloer’. Marja was een zuster in het ziekenhuis. Later werd ze burgemeester (of burgejuf, denk ik dan zo) van het plaatsje Schipluiden. Volgens Wikipedia werd Schipluiden¬† ‘voor de eerste keer genoemd halverwege de twaalfde eeuw’. Dit was denk ik tevens de laatste keer. Het komt niet voor in de topografietoetsen. Maar goed, ik zit weer heel flauw te doen, maar deze CDAme heeft wel aardig wat bereikt. En laten we niet vergeten dat ze ooit voorzitter is geweest van het CDA-Vrouwenberaad! En dat zijn CDA-vrouwen die zich ergens over beraden en misschien is het mijn romantische fantasie, maar ik denk dat ze daar dan lekkere cakejes en scones bij bakken. En roddelen. Vrouwen die roddelen; ik zie opeens een link naar het primair onderwijs. Ander nieuws:

Winterswijk schaft vanwege bezuinigingen het schoolzwemmen af. “Het wordt helemaal geschrapt”, zegt directeur Harry Peterkamp van de Prins Willem Alexanderschool. Helemaal. Dus ook niet een beetje. Zegt directeur Harry Peterkamp van de Prins Willem Alexanderschool. Die in zijn vrije tijd op feesten en partijen Prins Willem Alexander van de Directeur Harry Peterkampschool speelt.

Gerda Minnee van Stichting Peuterzaal Katwijk won een prijs voor haar strijd tegen kindermishandeling. Zij ontving vorige week van JSO, een expertisecentrum voor Jeugd, Samenleving en Opvoeding, een aanmoedigingsprijs en een portie klappen.

En vervolgens stond er dit in het Reformatorisch Dagblad:

“Lopen, liep gelopen. De vervoegingen van sterke werkwoorden onthouden we door ze uit ons hoofd te leren. Maar voor de vervoegingen van regelmatige werkwoorden, bijvoorbeeld werken, werkt, gewerkt, geldt dat ook. Dat blijkt uit onderzoek waarop taalkundige Wieke Tabak dinsdag promoveert aan de Radboud Universiteit Nijmegen. … Het brein zou volgens Tabak langer moeten doen over de vervoeging van regelmatige werkwoorden omdat daarvoor eerst de stam uit het geheugen moet worden opgevist, terwijl vervoegingen van sterke werkwoorden rechtstreeks uit het geheugen komen. Die voorspelling bleek evenwel niet te kloppen.”

Voor het eerst dat het Reformatorisch Dagblad iets durft te publiceren over voorspellingen die niet blijken te kloppen. Normaal noemen ze dat heiligschennis.

Foto via het ministerie.

Een reactie op “Van Bijsterveldt met dt”

  1. Docent VO » Blog Archive » Roosters zonder tussenuren zegt:

    [...] Column Leerkracht PO: met aandacht voor onze nieuwe minister Volledig akkoord [...]

Reageer


8 + = zeventien