Soms vind ik het wel vermoeiend, dat slaapverwekkende gedram in het onderwijs. Zit ik hier al een weekje nauwlettend het onderwijsnieuws in de gaten te houden, kom ik qua inspiratie niet veel verder dan wat gesteggel over het ontstaan van zwarte scholen en een gereformeerde school in Dordrecht die zich stoort aan een schedelbushokje. Niks interessants te schrijven voor mij en dan sta ik mooi met mijn toetsenbord vol toetsen. Dan neem ik jullie maar even mee terug naar de Iponbeurs waar ik van een enthousiaste schrijver een boekje in handen gedrukt kreeg. En je mag het nog van hem downloaden ook!

“Het boek basiscreativiteit is een boek met creativiteitsoefeningen voor kinderen in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar. Hoewel het boek primair gericht is op de basisschool is het boek ook prima te gebruiken in andere omgevingen zoals bij de scouting of thuis in het gezin. Het boek is geschreven om een bijdrage te leveren aan het innovatiever maken van Nederland. Kinderen leren op de basisschool en bij dat leren kunnen ze creatieve denkmethoden gebruiken. Belangrijke basisvaardigheden zijn het maken van idee-dozen, mindmapping en brainstormen.”

Idee-dozen. Zo noemen wij bij ons op school de onderbouwjuffen altijd. Maar alle gekheid op een stokje: op de meeste scholen mag het er wel wat creatiever aan toegaan.

Lees op de site van de schrijver meer over het boek, hoe je het kunt downloaden en welke regels daaraan verbonden zijn.

*’Basiscreativiteit’

2 Reacties op “Creatief Met Kind”

1. Susy zegt:

Mindmapping. Die is dan weer nieuw voor me.
    Maar ik ben dan ook niet zo’n ideedoos.
    Wellicht heb ik er wel wat aan. Aan zo’n boekje.

Dan zou ik zeggen: neem eens een kijkje op de site en sla je slag. Fred Oster-stijl.

zes × = 54