Waar uit te gaan in Frankrijk?

Er zijn verschillende manieren om een leuke disco of bar te vinden in een Franse stad. Een voor de hand liggende manier is het te vragen bij de plaatselijke VVV. Er zijn echter nog twee handige (en tevens leuke) manieren om er achter te komen waar je goed uit kunt gaan…

Faire la fête!

Tijdens de vakantie is het alle dagen feest. Echter, geen sterveling houdt het vol om zeven dagen per week non-stop te feesten. Het is dan verstandig je op het weekend te concentreren, want dan is het in Frankrijk in de meeste steden op zijn gezelligst. De (werkende) Fransen gaan dan ook uit in de stad en daardoor zijn er vast veel georganiseerde feesten met bandjes, DJ's en alles er op en er aan. Maar hoe weet je nou waar je het beste heen kunt gaan in Frankrijk?

Internetsites

Om er achter te komen waar je uit moet gaan, is internet de afgelopen jaren een belangrijk medium geworden. Zo heeft elke stad tegenwoordig wel een website waar de beste discotheken en barren op vermeld staan. Vaak staat daar dan ook wel bij welk café van hoe laat tot hoe laat een happy-hour heeft. Via de zoektermen "sortir" (uitgaan) en de betreffende stad, kun je gemakkelijk verschillende adresjes vinden.

De echte kenners

Internet is dus een goed optie om te kijken waar feesten worden georganiseerd, maar er is een nog veel slimmere manier om er achter te komen waar je moet wezen. Loop door de stad en kijk goed om je heen. Zodra je een leeftijdsgenoot, of een groep jongeren ziet, stap er dan op af en vraag in je beste Frans: Excusez-moi, je cherche une bonne discothèque/ un bar pour les jeunes. Est-ce que vous pouvez m'aider? (Sorry, ik ben op zoek naar een disco of een bar voor jongeren, kun je mij helpen?) Of: Vous allez où ce soir? (Waar gaan jullie heen vanavond?). Je lerares Frans zal trots op je zijn en jij gaat waarschijnlijk een geweldige avond tegemoet! 

Bron: nl.france.fr/nl/infosredac/uitgaan-frankrijk

Reageer


× 5 = veertig