Dit is dé site voor je profielwerkstuk. Op deze site vind je thema’s voor het profielwerkstuk, voor het profiel economie & maatschappij. (E&M)

Hoe werkt het?
Een werkstukpakket bestaat uit een beschrijving van een thema, tips voor probleemstellingen, onderzoekjes en presentaties en nuttige adressen bij het uitwerken van het thema. Ook geven we in het werkstukpakket een uitgebreide lijst met internetbronnen. Daardoor hoef je minder tijd te besteden aan langdradig zoekwerk. We hopen dat je dan meer tijd hebt om echt onderzoek te doen.

Werkstukpakket zoeken
In het lijstje aan de rechterkant van deze pagina kan je zoeken naar thema’s die je aanspreken. Als je een thema hebt gevonden waar je verder mee wilt kan je het beste meteen wat door de documentatielijst heen surfen. Daarna moet je zelf richting gaan geven aan je werkstuk. Doe vooral iets wat je echt leuk vindt.
Het idee krijg je gratis, maar je moet zelf op onderzoek en zelf schrijven.

Studie oriëntatie
De werkstukpakketten op deze site zijn geschreven door studenten van universiteiten en HBO’s. Als je een werkstukpakket uitwerkt tot profielwerkstuk, neem je meteen een kijkje in de keuken van een opleiding aan de universiteit. Twee vliegen in één klap dus. Want tegen de tijd dat je profielwerkstuk af is, heb je een aardig idee gekregen van wat een bepaalde studie inhoudt. En of die studie past bij wat jij wilt.

Heb jij nog een goed idee voor het maken van een profielwerkstuk?
Mail de lokaalbeheerder!