icon-spel.pngNa het harde werken is het ook belangrijk dat je even ontspant. Hieronder vind je een aantal economische spellen, waar je naast de nodige ontspanning, ook nog eens iets op kan steken!

Plazachallenge: Plaza Challenge laat deelnemers ervaren hoe het is om zelf een winkel te beginnen. Sluit een lening af, huur winkels, doe inkopen, neem personeel aan, maak reclame en speel samen en tegen de andere deelnemers.

DNB Scoren met beleid: Wat gebeurt er als de olieprijs stijgt, de koers van de euro omhoog schiet of er een loonexplosie is? En wat zijn de gevolgen van de Chinese economie die ‘boomt’ en van de vergrijzing in Nederland? Het interactieve on-line programma ‘Scoren met beleid’ maakt duidelijk hoe deze actuele gebeurtenissen de macro-economie beïnvloeden.

Beursbattle: BeursBattle is het meest complete beursspel van Nederland. Probeer met een portefeuille van €100.000,- het hoogste rendement te halen. Bent u de beste belegger? Houdt u van een uitdaging? Speel dan gratis mee!

Costlife: Spel over kinderrechten: Your goal in this game is to help the Guinard family get an education and improve their lives.

Belastingspel: Dit spel laat 8 sprekende munten zien. Elke munt zegt iets over de belastingen in zijn eigen tijd. Sleep iedere tekstballon naar de munt waar hij bijhoort.

Begrotingsspel: Kruip in de huid van de minister met de zwaarste portefeuille! Verdeel financiële mee- en tegenvallers, schuif op Prinsjesdag met miljoenen en houd ondertussen de kiezer, collega’s en Europa te vriend.

Miniconomy: Miniconomy is een spel waarin je kunt handelen met duizenden andere spelers. Naast een handelscarrière kun je ook andere beroepen uitoefenen, zoals politie-agent, burgemeester van een van de vele steden, makelaar, bankier en zelfs president.

Roodgeld: Het spel begint met een missend bedrag van € 7.694,- en een geheimzinnig telefoonnummer. Het vervolg is een duizelingwekkende speurtocht langs dubieuze transacties, schimmige bedrijven en onbetrouwbare figuren. Heb je oog voor cijfers, een neus voor actie en de ambitie om de onderste steen boven te krijgen?

BNN IQ-test 2008: De Nationale IQ Test meet verschillende onderdelen van intelligentie. Je score is het totaal gemiddelde resultaat over verschillende onderdelen. Hier krijg je nog een kans om over je IQ op te scheppen.

NIBUD Levensloopmanager:LevensloopManager is een educatief simulatiespel in opdracht van NIBUD. Het is de bedoeling dat jij als speler, door het spelen van een spel, je bewust wordt van de gevolgen van bepaalde keuzes die je in het spel gemaakt hebt.

NIBUD Kost ‘t: Weet jij hoe duur het is om op jezelf te wonen en wat daar allemaal bij komt kijken? Wat is nu handig om te kopen en wat kan wachten? Speel dit spel en kom daarachter!

Economen kwartet: Dit is een kwartet spel waar bekende economen centraal staan. Je moet eerst wel de kaarten downloaden.