Resultaten enquete ‘Digischool en Nascholing’
In het najaar van 2010 heeft Digischool een enquete gehouden onder docenten en vragen gesteld m.b.t. nascholingswensen voor ict. Hieronder de resultaten. Eind 2011 zal er een overzicht komen met de trainingen die Digischool in ieder geval zal gaan verzorgen.
Voor degenen die nog niet hebben ingevuld: de enquete is nog open: je kunt hem nog steeds hier invullen (kost 2 minuten tijd!!) 

Samenvatting Resultaten Enquete
216 reacties, waarvan 151 uit het VO en 65 uit het PO.
De resultaten zijn opgesplitst per sector en daarna op het niveau dat mensen zichzelf gaven: beginner, gemiddeld, gevorderd.
Wat opvalt:
- Van de mensen in het PO vind slechts 10% zichzelf een beginner, terwijl van de mensen in het VO 20% zich beginner acht. 
- Op elk van de 3 niveau’s is : ‘didactiek van het smartboard (Digibord)’ en ‘Digitaal lesmateriaal’ favoriet als nascholingsonderwerp.
- Verder willen de mensen in het PO graag een ‘trainer van een nascholingsorganisatie als KPC, APS of Kennisnet’ en de mensen in het VO juist graag ervaren collega’s.
- Digischool wordt wel door alle respondenten (PO en VO) gezien als een goede of gelijkwaardige partner voor de invulling van studiedagen.
Alle resultaten (tot nu toe) zijn hier te vinden.

Zelf collega’s trainen?
Digischool kent veel goede docenten en is bezig om in kaart te brengen wie welke training zou kunnen verzorgen op. Maar we kennen er niet genoeg.
Dus ben je expert op een gebied van bijvoorbeeld digitaal leren, algemene vaardigheden op de computer, mentoraat via de ELO, werken met Wikiwijs en de LMDB,  ELO’s in het PO of ken jij de beste manier om leermateriaal te maken? 
En vind je het leuk om je kennis met meerdere collega’s te delen? En heb je daar ook nog door de week tijd voor? 
Neem dan contact op met wouter@digischool.nl om te overleggen over jouw mogelijkheden om voor Digischool te trainen op andere scholen. Op 8 oktober is er een bijeenkomst gepland om kennis te maken en af te spreken.
Bericht ingezonden door Wouter Tinbergen

2 Reacties op “Enquete digischool ICT”

 1. michel zegt:

  Interessante uitkomsten. Wat betreft de respondenten, zijn dat allemaal bezoekers / leden van Digischool? Dat zou de steekproef misschien minder representatief maken…?
  Interessant detail overigens, dat jullie Kennisnet bestempelen als ‘nascholingsorganisatie’ :)

 2. Wouter Tinbergen zegt:

  Dag Michel

  De reacties komen allemaal van community-leden van Digischool.
  De enquête, en zeker de resultaten, zijn globaal en geven slechts een richting aan.

  Kennisnet neemt regelmatig diverse rollen aan; ook als ‘nascholer’. Bijvoorbeeld rondom de introductie van Wikiwijs afgelopen jaar.
  Maar uiteraard is dat geen kerntaak van Kennisnet.

  Ik vind het met name interessant dat ( gelukkig) de focus ligt op ‘Digitaal lesmateriaal’. Wat iedereen daar dan weer onder verstaat is natuurlijk een tweede.

  Wouter

Reageer


4 + = zeven