Op vrijdag 10 juni vindt de jaarlijkse ‘Bèta onder de Dom’-dag plaats. ‘Bèta onder de Dom’ biedt een volledige dag verdieping in nieuw lesmateriaal en is interessant voor docenten aardrijkskunde, scheikunde, natuurkunde, biologie, wiskunde, NLT en informatica. Speciaal voor docenten scheikunde is er een dagvullende workshop ‘Experimenteren in het lab; niet alledaagse experimenten opzetten en begeleiden’.

Wilt u graag chemische experimenten op uw school laten zien, maar heeft u er geen ervaring mee? Bijvoorbeeld een organische synthese? Zou u zelf graag iets willen onderzoeken ter verificatie? Heeft u gehoord van een techniek die geschikt is om op uw school uit te voeren, maar hebt u deze nog niet eigen gemaakt? Of wilt u voor uw eigen vakinhoudelijke ontwikkeling praktisch kennismaken met gaschromatografie, NMR, massa-spectrometrie, AAS of IR?Deze workshop gaat over het opzetten en uitvoeren van niet-alledaagse experimenten voor uw klas. Gezamenlijk nemen we technieken en processen door. Hierbij gebruik makend van de faciliteiten van ons lab.

‘Bèta onder de Dom’ wordt georganiseerd door het Bètasteunpunt Utrecht, een samenwerkingsverband van Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Kosten voor deze scholingsdag zijn €95,-. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.betasteunpunt-utrecht.nl/betaonderdedom. Van harte welkom!

Reageer


9 × = zesendertig