imaged0cf41.JPGSanny Verhoeven Kernpunt.JPG

Vanaf donderdag 17 februari om 10.00 uur (Nederland 2) start NTR: Schooltv met een nieuwe reeks Kernpunt, bestemd voor de lessen natuurkunde/scheikunde in de onderbouw havo/vwo. Het gaat om de afleveringe n 7 t/m 22. Kernpunt laat zien hoe natuur- en scheikundige kennis wordt toegepast in het dagelijks leven en in beroepssituaties. Iedere aflevering van 15 minuten bestaat uit een tweetal items.

Achtereenvolgens aandacht voor: stoffen en materialen & deeltjes (aflevering 7), het weer & weersverwachting (aflevering 8), veilig op weg & druk van het water (aflevering 9), kunststoffen & ijzersterk (aflevering 10), een scherp beeld & goed gekeurd (aflevering 11), in het ziekenhuis & communicatie (aflevering 12), temperatuur en warmte & aardolie (aflevering 13), verkeer & ertsen en materialen (aflevering 14), elektrische schakelingen & scheiden en mengen (aflevering 15), energieomzettingen & verbrandingsreacties (aflevering 16), straling & lucht (aflevering 17), stap voor stap: onderzoek doen & eerlijk getest: onderzoek doen (aflevering 18), licht op maat & los van de grond (aflevering 19), veilig verkeer & stevige constructies (aflevering 20), maak het! & wat zit erin? (aflevering 21) en ten slotte vuur & brandweer (aflevering 22).

Meer informatie: schooltv.nl/kernpunt_docent

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

(E) leo.both@ntr.nl of (T) 088-1003135.

Reageer


zeven − 1 =