Dinsdag 5 april a.s. organiseert het UvA/College Sociale Wetenschappen een studiedag voor docenten maatschappijleer/maatschappijwetenschappen. Het thema van deze dag is ‘Terrorismebestrijding’.

De studiedag wordt georganiseerd in samenwerking met de opleidingen Politicologie, Culturele antropologie en Sociologie. De locatie is Nina van Leerzaal  (Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127). Het programma start om 09.50 uur met een welkomstwoord, waarna er drie lezingen staan gepland:

  • Sociologie – Dr. Don Weenink – ‘De sociologie van terrorisme’
  • Politicologie – Prof. dr. Marieke de Goede – ‘Speculatieve Veiligheid en Europees Terrorismebeleid’
  • Culturele antropologie  – Dr. Laurens Bakker – 'Percepties van terrorisme in Indonesië'

Na de lunch kunt u deelnemen aan een workshop ‘Terrorismebestrijding’ onder leiding van Ed Hogervorst, MBA, commissaris van politie. Na afloop van de workshop, om circa 16.30 uur, sluiten we de dag af met een borrel en hapje.
 
U kunt zich tot 31 maart a.s. voor deze dag aanmelden middels een e-mail  r.t.w.h.veldhuis@uva.nl, onder vermelding van de naam en het adres van de school waar u werkzaam bent. Voor deelname aan het hele programma (incl. lunch en borrel) vragen zij een bijdrage van € 60,-. (Overgenomen uit de NVLM-nieuwsbrief).

Reageer


vier + 6 =