De Vereniging Democratisch Europa (VDE) heeft samen met regisseur Frans Houben en producent Interakt een documentaire over Europa gemaakt. De film bestaat uit drie delen ven elk 25 min. Het eerste deel heet 'Van oorlog naar vrede', en gaat over het voorspel en het begin van de Europese integratie. Deel 2 heet 'de markt', en gaat dus daar over. Deel 3 heet 'Broederschap' en stelt vragen naar de grenzen van Europa. De film is geschikt voor middelbaar en hoger onderwijs.
Voor het gebruik van de film is een werkboek gemaakt van 10 pp., met een algemene inleiding over de Europese Unie, en met vragen en antwoorden over en n.a.v. de film.
De VDE biedt de dvd van de film en het werkboek samen aan voor 15 euro.
Daarnaast biedt de VDE een spreker of gespreksleider aan n.a.v. de film. Het gaat om dr. Otto Holman van de Universiteit van Amsterdam, prof.dr. Jan Willem Sap, van de Vrije Universiteit en de Open Universiteit, en dr. Paul Kapteyn, voorzitter VDE en voorheen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Het honorarium bedraagt 150 euro, zonder reiskosten.
Zie voor een trailor van de film www.democratisch-Europa.nl

Reageer


× 2 = twaalf