TopPlaatje
Hulp bij het maken van (profiel)werkstukken, scripties en (practische) opdrachten, het uitvoeren van (veld)experimenten, het voorbereiden van spreekbeurten en het voorbereiden op je examen.

witbruin.jpg Even tussen ons, voor kant en klare biologiewerkstukken kun je terecht bij Scholieren.com

witbruin.jpg Downloaden examens havo/vwo, informatie over eindexamenbundels, L&M educatief-examentrainingOefenexamens zijn ook te vinden op de examensite van Kennisnet.

witbruin.jpg Kennislink, achtergrondinformatie bij tal van biologische onderwerpen. Neem ook een kijkje in het Nieuwsarchief Biologie. Dit archief bevat nieuwsberichten die op de vakpagina Biologie zijn verschenen. Het wordt sinds 1 augustus 2005 (in deze vorm) bijgehouden. Berichten zijn voorzien van extra links (achtergrondinfo) die als startpunt voor verkenning van een onderwerp kunnen worden gebruikt.

witbruin.jpg Stepnet biedt (practische) opdrachten bij actuele artikelen uit vijf bekende dagbladen. Deze artikelen kun je on-line raadplegen.
Elke week tref je nieuwe opdrachten aan. Via een eenvoudige zoektool kun je ook een lijst met opdrachten raadplegen.

witbruin.jpg Profielwerkstuk Steunpunt van de Universiteit Leiden. Deze website kan je ideeën geven bij het bedenken van een onderwerp voor je profielwerkstuk, bij de vakken biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde. Neem ook een kijke bij het Profielwerkstuk punt Net.

witbruin.jpg Profielwerkstuk of praktische opdracht; op zoek naar een onderwerp of experiment voor je profielwerkstuk of praktische opdracht? Wageningen Universiteit kan je helpen! We hebben hieronder het volgende voor je: suggesties voor profielwerkstukken, experimenten op school of op de universiteit, zoek & vind en een vraagbaak.

witbruin.jpg Het EXO-steunpunt van de Universiteit Nijmegen kan hulp bieden als je problemen hebt met je profielwerkstuk bij het o.a. het vak biologie. Als je een probleem hebt met je onderzoek of je ontwerp opdracht ga je natuurlijk eerst overleggen met je docent. Je kunt het beste samen met je docent beslissen of je de hulp inroept van een specialist. Als je de hulp wilt van het EXO-steunpunt van de Radboud Universiteit Nijmegen, kun je dat elektronisch vragen.

witbruin.jpg Het antwoordapparaat van de Avans Hogeschool. Je bent bezig met het maken van je werkstuk, maar je hebt nog een aantal vragen waarmee je niet verder kunt. Dan kun je hier kijken of je vraag al eerder is gesteld (en dus beantwoord!). Zo niet, dan kun je zelf een vraag formuleren.

witbruin.jpg Bij het Bètasteunpunt van de Rijksuniversiteit Groningen kun je terecht met al je bèta-gerichte vragen, vragen over je profielwerkstuk of praktische opdracht.

witbruin.jpg Stappenplan bij het maken een werkstuk (Kennisnet).

witbruin.jpg Ben je op zoek naar een interessant en origineel onderwerp voor je profielwerkstuk en/of praktische opdracht? Doe het over akkerbouw! Want zonder dat je het misschien beseft, is dit een onderwerp waar je elke dag mee te maken hebt.

witbruin.jpg Het Groene Land van het IVN, vereniging voor Natuur- en Milieueducatie. Op deze website staan tips om je op gang te helpen met je profielwerkstuk over alles over natuur en milieu.

witbruin.jpg Leerlingen die de krant lezen halen hogere cijfers. Voor meer informatie:

  • Krant in de klas? Kiknet
  • Nieuwsbank; waar dagelijks duizenden persberichten worden geplaatst. Je kunt ook rechstreeks zoeken in de database van de Nieuwsbank.
  • de Volkskrant, de redactie van Wetenschap zet om de week de beste verwijzingen op een rij.
  • NRC Handelsblad, dossiers en cahiers over Wetenschap & Onderwijs en Technologie.
  • Scholieren NRC met achtergrondinformatie in de vorm van artikelen, dossiers en links voor praktische opdrachten en werkstukken.
  • Trouw, dossiers de Verdieping over Natuur en Milieu.

witbruin.jpg