Hier komt een Vaklokaal voor PASCO gebruikers

In dit vak lokaal kunnen PASCO gebruikers hun ideeën en ervaringen uitwisselen. We gaan hier (Nederlandstalige) practicum handleidingen en lesmaterialen plaatsen. Later wordt het ook mogelijk om (zelfgemaakte) materiaal te plaatsen. Het doel is om docenten en (technisch) onderwijsassistenten te ondersteunen bij gebruik van PASCO materialen. Iedereen die PASCO nog niet kent vindt hier een heleboel informatie.

We zijn nog volop bezig met het ontwikkelen van deze pagina, dus reacties, suggesties en zelf ontwikkeld PASCO lesmateriaal is welkom!

Wat doet PASCO?

PASCO is al 50 jaar een wereldwijde producent van bèta practicum materiaal en computer meetsystemen. Hoofddoel van PASCO is het ondersteunen van innovatieve methoden om te leren. Dit gebeurt op alle lesniveaus van basis school tot universiteit.

PASCO en het Science Education Partners Netwerk helpen onderwijsgevende organisaties en ministeries in meer dan 100 landen met het ontwikkelen van opstellingen en proeven voor het bèta onderwijs. Van Australië tot Rusland en van de VS tot Japan heeft PASCO uitdagende lesmateriaal ontwikkeld, gebaseerd op het lokale curriculum.

In Nederland wordt PASCO vertegenwoordigd door VOS instrumenten.

De producten

De technologie die PASCO ontwikkelt is gericht op het exacte onderwijs van de 21ste eeuw. Onderzoek georiënteerd leren stimuleren is de kern waar PASCO haar moderne methode op heeft gebaseerd. De 'plug-and-play' sensoren en software van PASCO maken het voor zowel docent, (technisch) onderwijs assistent en leerlingen heel makkelijk om direct data te vergaren, visueel te maken en te analyseren. Aansluitend hierop heeft PASCO kant-en-klare interactieve proeven, de SPARKLABS, ontwikkeld en geïntegreerd in hun meetsoftware SPARKVUE. Alle elementen van dit pakket komen samen tot een effectieve, makkelijk te gebruiken lesmethode, dat onderzoek georiënteerd leren op ieder niveau eenvoudig en leuk maakt!

 

Kwaliteit om op door te bouwen

PASCO producten worden ontwikkeld door het PASCO team in Californië en staan algemeen bekend om de hoogste kwaliteit (standaard) les materialen die er te krijgen zijn. Zo wordt er op PASCO materialen een garantie gegeven tot 5 jaar. Zo kan u zeker zijn dat u de PASCO totaal oplossingen voor een lange tijd kan gebruiken.