Biologie binnen Moodle

Moodle Logo

Biologie is natuurlijk een vak dat zich uitermate goed leent voor multimediaal werken:
Filmpjes, werkstukken waarbij leerlingen samenwerken, presentaties, animaties, afbeeldingen, microscopie.

Tijdens de lessen volgen de verschillende werkvormen elkaar vaak op. Het gebruik van een ELO
kan hierin erg ondersteunend en verrijkend werken.
Voor deze cursus is de ELO Moodle gekozen: opensource, laagdrempelig en gebruikersvriendelijk.

In een cursus van een dag heeft u een beeld van de mogelijkheden van een ELO, krijgt u wellicht
idee├źn om gedeeltes van uw curriculum binnen een ELO aan te bieden (en daardoor lestijd vrij te
maken) en kunt verschillende werkvormen uitproberen zoals de integratie van hotpotatoesoefeningen,
wintoets, uitgeversmateriaal, chatten met leerlingen, het tonen vaan bronnen.
Daarvoor is er oefenstof aanwezig op VMBO B/K-niveau, maar u kunt ook eigen materiaal gebruiken!

Meer informatie over Moodle

Informatie aanvragen over deze cursus