Digischool biedt diverse trainingen aan:
voor docenten, door docenten

WRTS – overhoren met gratis programma van Digischool

Werken met WRTS, het gratis overhoorprogramma van Digischool, doen al heel veel docenten en leerlingen.

Maar waar zit de meerwaarde? Hoe deel je makkelijk binnen een groep? Kun je ook lesactiviteiten ontwikkelen op basis van WRTS? En waarom zou je niet ook een Natuurkunde lijst aanmaken?

Wikiwijs – zoeken, maken en delen

Digischool verzorgt workshops over Wikwijs.
In de eerste startersworkshop ga je met name de site verkennen (zoeken, maken en delen),  registreer je je en leer je zoeken. (1,5  a 2 uur). In de vervolgworkshop gaat het met name over maken, ‘arrangeren’ en het delen van materiaal. (1,5 a 2 uur).

Adobe Flash Logo

Basiscursus Flash

Animaties, webvideo’s en webapplicaties, zoals spelletjes en gehele websites, kunnen met Adobe Flash gemaakt kunnen worden. In deze cursus leert u de basisvaardigheden van Flash.

Basiscursus Moodle
Moodle is een open source (gratis) Elektronische Leer Omgeving (ELO). Tijdens deze cursus leert u uw digitale vaklokaal in Moodle gestalte te geven en werkt u veel hands on aan het vullen daarvan met digitale leermiddelen. Na de cursus weet u hoe u via een ELO uw leerlingen kunt begeleiden.

ELO voor Biologie (vmbo)

Biologie is een vak dat zich goed leent voor multimediaal werken. Een ELO is hiervoor zeer geschikt. In deze  cursus krijgt u een beeld van de mogelijkheden van een ELO. Daarvoor is er materiaal aanwezig op VMBO B/K-niveau, maar u kunt ook eigen materiaal gebruiken.

ELO voor de Kunstvakken
Leer hoe u samen met uw leerlingen kunt werken in een complete ELO (Elektronische Leer Omgeving), met onder andere het materiaal van de nieuwe eindexamen thema’s voor de kunstvakken KUA, CKV, Tehatex en Kunstvakken 1 en 2 van vwo, havo en vmbo.