Hallo allemaal,

Mijn naam is Joyce en ik ben lerares Frans op de Internationale School van Amsterdam (ISA). Ik geef Frans  aan leerlingen tussen de 8 en 11 jaar oud. Behalve lesgeven ben ik ook verbonden aan TPRS Nederland en word ik door Kirstin en Iris opgeleid tot trainer. Kirstin vroeg me of ik iets over mijn lessen op dit blog wilde schrijven.  Dus bij deze.

Ik gebruik TPRS in al mijn klassen en in mijn hoogste ‘grades’ geef ik bijna volledig via verhalen les. Deze week heb ik een enquete afgenomen bij mijn leerlingen. In deze enquete vroeg ik de leerlingen onder ander wat ze het leukste vinden aan onze Franse les en om een STAR en een WISH voor onze klas op te schrijven. Ik vind het leuk om wat van de feedback over mijn TPRS lessen met jullie te delen:

•  I enjoy writing stories together and alone because I learn more French in a fun way.
  • I like doing storytelling a lot because it’s always funny.
  • I really like it when we make stories up because it’s easier to learn French.
  • The activity I enjoy is always writing stories with the teacher (e.g. Justin and Selena)
  • I enjoy writing stories the best because we get to use our imagination.
  • I like acting because it makes me learn more French.
  • I like acting because we are allowed to make it funny.
  • I enjoy acting in French. I like acting in French because it’s fun and funny to watch.
  • I enjoy acting because I think it’s a fun and easy way to learn French.
  • A star would be for doing fun things like doing plays.
  • I think the star would be how well as a class we work together and the teaching is really fun and good and it is a very nice community to be in.
  • I like it a lot when we do acting and making new stories.
  • That we learn sooo much French and we do really fun things.
  • You always ask if we understand and teach us very useful French.
  • We have a balanced lesson, like we watch something then write and things.

De belangrijkste WISH van mijn leerlingen: A little more English

Voor mij is het duidelijk dat ik deze  feedback te danken heb aan onze fantastische methode TPR Storytelling. Ik verheug me nu al op de verhalen die ik in het nieuwe schooljaar met mijn leerlingen ga maken.

Ik ben benieuwd naar de enthousiaste reacties van jullie leerlingen. Door op de link rechtsbovenin te drukken, kun je een op dit bericht reageren.

Fijne kerstvakantie (de onze begint vrijdag al) en tot ziens op het blog.

Groetjes, Joyce

3 + drie =