Loopbaanoriëntatie en praktische sectororiëntatie

In de techniek is veel te beleven. Er zijn vele sectoren binnen de techniek. Er is zoveel keuze dat er vast wel iets in de techniek is wat precies bij jou past. Deze pagina’s zijn bedoeld als ondersteuning bij het zoeken naar technische beroepen en opleidingen. Het internet is een goed uitgangspunt bij het zoeken van informatie over vervolgopleidingen en beroepen. Misschien kun je straks de vraag “WAT WIL JE WORDEN?” beantwoorden. P.S.O. installatietechniek.  Je maakt kennis met het buigen van koper, solderen en andere verbindingsmethodes zoals schroefdraadverbindingen, klemverbindingen en knelverbindingen.  

Wist je dat? (In de provincie Overijssel 1999) 26% van alle bedrijven overwegend technische functies kent. Dat van alle mensen werkzaam in overijssel 35% in een technisch georienteerde sector werken. Dat dit laatste gegeven voor fulltimers zelfs op 39% komt. Daarnaast komen natuurlijk ook in de handel en overheidssectoren nog een aantal technische functies voor. Bijna de helft van alle functies is technisch en de rest kan niet zonder.


De sector techniek is een heel bijzondere sector. In geen enkele andere sector heb je zoveel keuze als binnen de techniek. Je krijgt, gedurende een aantal weken de gelegenheid om je te oriënteren op de technische sector. Dit gebeurt, daar waar mogelijk, praktisch. Ook heb je de mogelijkheid om het via deze site te doen. We noemen het dan Multimediale oriëntatie op techniek en technologie (Motet)
Je kunt je verder verdiepen in de sector techniek. Er zijn heel erg veel mogelijkheden binnen de techniek. Om het een beetje makkelijker te maken hebben we een verdeling gemaakt.

Ook kun je op onderstaande pagina’s veel informatie over beroepen en opleidingen vinden. Toekomstnet, In de kijker of vaktoppers. Sommige bedrijven horen bij meerdere sectoren. Hieronder vind je enkele van deze bedrijven. GTI Technische dienstverlening Koninklijke landmacht Koninklijke luchtmacht Koninklijke marine Stork Worksphere