Wil jij beter scoren voor toetsen? Laat je dan overhoren!

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat overhoringen en oefentoetsen zijn niet alleen goed om kennis te testen. Ze vormen ook een krachtige manier om het geheugen te versterken.

Studenten kregen 25 minuten de tijd om een artikel te bestuderen over de leefgewoontes van de toekan. Daarna werd de groep studenten in drieën gesplitst: één groep die getest werd op haar kennis van de exotische vogel, één groep die extra tijd kreeg om te studeren, en één groep die meteen naar huis mocht.

De volgende dag werden alle studenten overhoord over de toekan. De studenten die de dag ervoor getest waren, deden het stukken beter dan degenen die naar huis waren gegaan of juist langer hadden mogen doorstuderen. Ook vragen die de dag ervoor niet gesteld waren, beantwoordden zij beter. Alleen het ophalen van informatie uit het geheugen zorgt er dus voor dat ook andere gerelateerde kennis uit het brein een 'boost' krijgt, zodat de stof beter wordt herinnerd.

Jezelf laten overhoren is dus erg belangrijk in de aanloop naar een toets!

− drie = 2