Op deze pagina wordt gratis software voor chemie aangeboden. Nu zijn er helaas niet veel gratis programma's voor chemie beschikbaar. We zijn dus afhankelijk van wat er aangeboden wordt en van wat er op het Internet te vinden is. Heb je zelf chemieprogramma's die je ter beschikking wilt stellen of ken je goede sites met gratis software, geef dit dan door middels een formulier via de link 'contact'.

Klik op het programma om het te downloaden of op de link om naar een site te gaan waar je bestanden kunt downloaden.

Naam programma Omschrijving en bijzonderheden
Zoutformule DOS-programma voor het oefenen met het opstellen van zoutformules; inclusief korte handleiding. Na downloaden het bestand uitpakken en de setup uitvoeren. Daarna de snelkoppeling aanpassen. Zie aanwijzingen tijdens de installatie.
Chemix (zip) Een veelzijdig Engelstalig programma met veel informatie en rekenmogelijkheden: Periodiek Systeem, Spectroscopie, Chemisch woordenboek, Omrekeningen, Reactievergelijkingen, Oplosbaarheden, Elekrochemie, Thermochemie, Molberekeningen, 3D-viewer, Grafiekenmaker etc.
ChemSketch Een zeer uitgebreid en veelzijdig chemisch tekenprogramma. Zowel voor structuren als glaswerk, reactieschema's e.d. Exportformaat onder andere .gif en .wmf, dus geschikt voor Word. Handig voor docenten bij het samenstellen van toetsen. Handig voor leerlingen/studenten voor het maken van verslagen e.d. Registreren is noodzakelijk, maar het programma is geheel GRATIS!
Accelrys Draw Net als ChemSkketch een zeer uitgebreid en veelzijdig chemisch tekenprogramma. Structuren kunnen in Word gebruikt worden. Bovendien worden structuren direct gegeven bij het invoeren van de IUPAC-naam. Handig voor docenten bij het samenstellen van toetsen. Handig voor leerlingen/studenten voor het maken van verslagen e.d. Registreren is noodzakelijk, maar het programma is geheel GRATIS!
Chemistry Workbench Een interactief oefenprogramma voor de koolstofchemie. Met dit programma is het tekenen en benoemen van structuurformules gemakkelijk te leren.
Educatieve software Oefensoftware voor wiskunde, rekenen, natuurkunde, scheikunde, mechanica, meet- & regeltechniek, elektrotechniek enz. Demo's in .rar-formaat. NIET gratis!
Computer Aided Learning Combinatie van verschillende theoretische onderwerpen en software.
iFormules Een app met de volgende functies: de meest gebruikte formules; Periodiek Syteem met eigenschappen van elementen; rekenmachine; overzicht met verschillende groot- en eenheden
Applets Een grote voorraad java applets (Eng)