Wat heeft het chemielokaal jou te bieden? Hieronder zie je een overzicht. Waar een onderwerp een specifieke doelgroep betreft staat dit vermeld. Klik op 'Leerling' via 'Snel naar:' om naar dit overzicht terug te keren.

Home Hiermee komt je weer bij de startpagina van het chemielokaal.

Scheikundelessen De scheikundestof voor HAVO en VWO uitgelegd in het Nederlands op YouTube. Vooral handig als extra uitleg of wanneer je lessen hebt gemist.

Oefenen Doelgroep: bovenbouw HAVO en VWO (in mindere mate: onderbouw). Bij scheikunde moet je (waarschijnlijk) veel opgaven maken. Dit is de beste voorbereiding voor een toets of een examen. Extra oefenmateriaal met uitwerkingen is dan een welkome aanvulling. De oefenopgaven staan op onderwerp gesorteerd.

Hulp Als je een vraag hebt over scheikunde en je kunt niet bij jouw eigen docent terecht, kijk dan op deze pagina. Hier vind je een overzicht van docenten die bereid zijn jouw vragen via e-mail te beantwoorden. Wat een service!

Uitleg Als oefenen met de opgaven problemen oplevert omdat je nog iets meer over de theorie wilt weten, kun je op deze pagina een aantal powerpointpresentaties vinden die je kunnen helpen.

Examen Doelgroep: examenleerlingen van VWO, HAVO (en VMBO). Wat moet je nou allemaal weten en beheersen voor het examen? Op deze pagina vind je een overzicht van de examenstof. Daarnaast vind je hier extra oefenmateriaal in de vorm van examenopgaven (alleen HAVO en VWO).

Links Als je iets wilt opzoeken over scheikunde (voor een werkstuk of zo) of als je extra ondersteuning wilt bij de theorie, kun je hier genoeg sites vinden die je verder kunnen helpen.

Software Hulp bij scheikunde kun je ook krijgen via software. Er zit vast iets bij waar je wat aan hebt. En… het is allemaal gratis!

BINAS Extra Wil je wat meer informatie over elementen, oplosbaarheidsproduct e.d. dan wat er in BINAS staat? Kijk op deze pagina. Daar vind je overigens ook dat je met de symbolen van de elementen allemaal woorden kunt maken.

Practicum Een practicum op school wordt meestal door de docent geregeld. Ben je practisch ingesteld en wil je zelf aan de slag: kijk dan op deze pagina. Let wel op de veiligheid! Via deze pagina vind je daar ook informatie over. Kijk bijvoorbeeld eens bij de veiligheidsregels die gelden bij de (school)practicum. Liever kijken dan doen? Dat kan ook, want hier staan ook filmpjes van leuke en interessante experimenten.