Hieronder staat wat deze site voor u te bieden heeft. Klik op de betreffende onderdelen om naar de juiste pagina te gaan of maak een keuze uit de pagina’s rechts op het scherm bij ‘snel naar:’. Kies daar voor ‘Docent’ om naar dit overzicht terug te keren.

Hiermee komt u weer bij de startpagina van het chemielokaal.

Oefenen
Op deze pagina vinden uw leerlingen een grote voorraad oefenopgaven gesorteerd naar niveau en onderwerp. Wanneer u zelf gebruik maakt van eigengemaakte oefenopgaven, schroom dan niet deze ter beschikking te stellen. Opsturen (in word-formaat) kan naar mjwbeck@hotmail.com.

Hulp
Wilt u vragen van leerlingen over scheikunde beantwoorden via e-mail, meld u zich dan aan als hulpvaardige docent. Op deze pagina vind u een lijst van docenten die dat al gedaan hebben. Aanmelden kan via de link ‘Contact’. Vermeld dan e-mailadres, website van de school en plaats van de school.

Lesmateriaal
Om uw uitleg in de klas te ondersteunen, kunt u bijvoorbeeld powerpoint gebruiken. Lesmateriaal hiervoor vindt u op deze pagina.

Practicum
Wilt u eens wat anders doen dat steeds maar weer dezelfde geijkte proefjes? Hier staan links naar sites met (leuke) proefjes. Hier vind u ook video’s van experimenten. Om inspiratie op te doen of om aan de klas te laten zien. Practicum en veiligheid horen bij elkaar, daarom ook links naar sites die iets met veiligheid te maken hebben. Natuurlijk ontbreken de veiligheidsregels voor het practicum op school niet.

Links
Er zijn ontzettend veel site over scheikunde. De links op deze pagina en subpagina’s zijn verdeeld in categoriĆ«n waaronder algemene site, theorie, verenigingen en bedrijven. Goed en gericht zoeken levert geschikt lesmateriaal op.

Software
Er is genoeg commerciƫle software voor scheikunde. Maar wat gratis is, vindt u op deze pagina. Bovendien bruikbaar in de les of bij de lesvoorbereiding en toetsconstructie.

Community
Speciaal voor docenten is er de community: een uitwisselingsplek voor docenten. Deze site is ook te bereiken via ‘docenten’ boven de optie ‘Contact’.

Uw toetsresultaten e.d. direct zichtbaar op internet? Klik hier.