Engels oefenen

 

Engels oefenen

Raadpleeg regelmatig

my english pages

 


 

 

English4you Allerlei Engelse oefeningen


Een heel interessante site om allerlei Engelse oefeningen te doen is de site English4you

 

http://www.english-4u.de

Weliswaar een Duitse site maar je kunt er veel mee doen.

Succes er mee.

wiskunde oefenen, overzichtelijk voor Mavo, Havo en VWO

 


 

 

Ben je een beetje CHAOTISCH dan is dit een overzichtelijke site voor het oefenen van diverse onderwerpen van wiskunde.

http://www.wiskundetrainer.nl

Er zijn ook bijles video's op youtube

Nieuws voor dyslectici

Ben je dyslectisch dan is er nieuws.

je kunt dan gebruik maken van een grote hoeveelheid voorgelezen boeken

via

audiolezen.nl

kun je boeken lezen en tegelijkertijd luisteren

Vertaalprogramma op je smartphone

Een nieuwe app op je phone waar je naar 50 talen kunt vertalen.

Zowel op IOS-apparaten als Android.

Je spreekt Nederlands in en laat het vertalen in een andere taal.

Probeer het eens. Het is gratis en je kunt er ook je ook en spellingscontrole mee uuitvoeren.

Perfect zijn de vertalingen niet maar het is wel leuk.

 

De app heet: TRANSLATE en is een programma van google

hoogbegaafd en toch…….slechte cijfers

Heb je moeite met woordjes leren, plannen, samenvattingen maken

raadpleeg dan eens de website:

www.lereniseenmakkie.nl

Lettertype voor dyslectici

Er is een apart lettertype ontworpen voor dyslectici. De letters zijn zo ontworpen dat verdraaiing en omkering niet zo gemakkelijk plaatsvinden. Of dat zo is kun je op de hiernagenoemde site in een voorbeeldtekst zelf uitproberen. Je kunt (voor een bepaalde prijs) een programma downloaden dat teksten omzet naar dit lettertype. Voor scholen hangt er een flink prijskaartje aan maar individuele mensen kunnen er goedkoper aan komen. Informatie vind je op: http://www.lexima.nl/algemeen/categorie/lettertype-dyslexie

Ondertussen zijn er meerdere mogelijkheden om speciale lettertypes voor dyslectici te downloaden.

oefenen voor eindtoets basisonderwijs

Er zijn een aantal sites waar je kunt oefenen voor je eindtoets. Een heleboel oefeningen vind je op www.kids4cito.nl . Een site gemaakt door twee enthousiaste jongeren die zelf geworsteld hebben met het probleem van het vinden van oefenstof. Zo vind je ook oefeningen op www.leestrainer.nl en http://www.123test.nl/eindtoets-basisonderwijs/  Veel succes.

Gratis boek voor dyslectici

7 januari 2014

Samen honderd: eerste kinderboekencadeau voor kinderen met dyslexie

Uitgeverij Zwijsen komt met het eerste gratis kinderboekencadeau voor kinderen met dyslexie. Om dit te vieren overhandigde de schrijfster van het boek ‘Samen honderd’, Manon Sikkel, vandaag een exemplaar aan de groep 5 en 6 leerlingen van de ‘De la Reyschool’ in Den Haag. Deze school won de tweede prijs van de Dyslexie Talentenprijs 2013. Het verhaal gaat over de 9-jarige Toon, die op een wel heel bijzondere manier zijn 10e verjaardag gaat vieren. Het boekje is speciaal geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar met dyslexie. Het sluit aan op hun belevingswereld en is makkelijker te lezen. Hiermee is het interessant, leuk en toegankelijk voor kinderen met dyslexie. Het boekje ‘Samen honderd’ kan vanaf vandaag met een afhaalbon ophalen bij één van de Bruna-winkels.

 

Het verhaal

Toon is bijna jarig. Hij heeft alleen niemand om het mee te vieren. Zijn ouders zijn beiden in het buitenland aan het werk. Maar zijn 10e verjaardag kan natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Dan ziet Toon dit bericht: Vier gratis je verjaardag in een echt hotel. Het is geschreven door iemand die Eefje heet. Ze is op 1 juli jarig, net als Toon. Zou ze echt haar verjaardag samen met hem willen vieren? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn… Samen honderd is geschreven door Manon Sikkel, tweevoudig winnaar van de Nederlandse Kinderjury. Zij zegt over het verhaal: “Ik houd de woorden eenvoudig en de zinnen kort. Ik gebruik dus geen ingewikkelde taalstructuur, zodat het technisch lezen het lezen van het verhaal niet in de weg staat. Daarnaast verwerk ik veel humor en maak het ook spannend. Ik probeer er gewoon een speels en grappig verhaal van te maken.” De kleurrijke illustraties zijn van Elly Hees, onder andere bekend van Dummie de Mummie.

 

Gratis kinderboekencadeau

‘Samen honderd’ sluit aan op de belevingswereld van kinderen vanaf 8 jaar, het verhaal is uitdagend en niet kinderachtig. Het boek heeft een lager AVI-leesniveau (E4), waardoor het makkelijker te lezen is. Bovendien is het kinderboekencadeau gedrukt in een speciaal lettertype voor kinderen met dyslexie.

 

Anke Werker, fondsredacteur kinderboeken en leesbevordering van Uitgeverij Zwijsen over het kinderboekencadeau: “Zeker 5% van de kinderen heeft last van dyslexie. Al dertig jaar maakt Uitgeverij Zwijsen onder de naam ‘Zoeklicht’ speciale boeken voor deze kinderen. Leesplezier en dyslexie lijken misschien niet hand in hand te gaan. Maar door de jaren heen hebben wij ervaren dat ook kinderen met een leesprobleem plezier beleven aan lezen. Genieten van boeken is juist zo’n goede stimulans om het lezen te oefenen. Met het juiste boek op maat hoeft lezen helemaal geen struikelblok te zijn.”

 

Kinderen met dyslexie kunnen de koppeling tussen letters en klanken niet goed maken. Hierdoor hebben zij meer moeite met lezen. Uitgeverij Zwijsen ontwikkelde het ‘Zwijsen Dyslexie font’, een speciaal lettertype dat kinderen met dyslexie ondersteunt om verhalen makkelijker te kunnen lezen. Het lettertype wordt gebruikt in alle boeken uit de serie Zoeklicht Dyslexie van Uitgeverij Zwijsen.

 

‘Samen honderd’ afhalen

Het kinderboekencadeau ‘Samen honderd’ is ontwikkeld voor kinderen met dyslexie en is gratis af te halen bij alle Bruna-filialen in Nederland op vertoon van een ingevulde afhaalbon. Deze bon is te downloaden op zwijsen.nl/dyslexie. Ook via basisscholen wordt de bon verspreid. Zij hebben een gratis exemplaar van ‘Samen honderd’ ontvangen en enkele afhaalbonnen, die leerkrachten van groep 5, 6, 7 en 8 in de klas uit kunnen delen aan de dyslectische kinderen.

 

Wiskunde voor meisjes (en jongens)

www.wiskundemeisjes.nl Alles wat te maken heeft met wiskunde-onderwijs. filmpjes, puzzels, nieuws en wiskundige grapjes. Ook diverse links naar diverse wiskunde-onderwerpen. (met dank aan Frank Mansoer die deze tip publiceerde in het tijdschrift voor Remedial Teachers.