De afgelopen paar weken waren hectisch. Met de start van "onderwijs voor een nieuwe tijd (www.o4nt.nl)" kwam een beweging op gang die ik in de afgelopen 30 jaar in het primair onderwijs niet heb mogen ervaren! Een positieve beweging, waarin - in elk geval de meeste - gesprekken ontstonden, interviews werden gehouden en tv werd gemaakt.

In de komende maanden zal duidelijk worden of de kracht die zich nu ontwikkelt groot genoeg is om werkelijk van betekenis te worden op weg naar "onderwijs voor een nieuwe tijd". Op een positieve manier! Steeds als een bijdrage aan het Nederlandse primair onderwijs, dat op zich al goed genoemd mag worden.

Een terugkerend onderwerp is dan "professionaliseren".

Waarom? Omdat werken in een maatschappij anno nu, andere eisen stelt. Omdat in rap tempo nieuwe leermiddelen anders beschikbaar komen en de snelheid en omvang waarmee zij komen is groot, erg groot, wat andere vaardigheden vraagt. Omdat leren inmiddels op veel meer manieren mogelijk is en het klaslokaal niet meer de enige omgeving waarin dit gebeurt. Dit is niet uitputtend, maar geeft toch wel een aardige aanleiding om aandacht te geven aan professionaliseren.

Een van de manieren om te professionaliseren is het kennis nemen van inspiratie van anderen. Daartoe heb ik een paar weken geleden gevraagd om hieraan mee te werken.
Helaas is er nog steeds geen omgeving gevonden, waarin we onze inspiratie kunnen delen. 

Nu is mijn oog gevallen op http://www.ning.com. Een plek die we als community zelf kunnen inrichten. Wie heeft hier verstand van? Ik hoor graag via de reacties.

Reageer


acht − 1 =