Voor diegenen die geen lid zijn van een vakbond of zo, hierbij wat links over de lerarenbeurs.

1. de aanvraag periode loopt van 2 april tot 2 juni.

2. op http://www.lerarenbeurs.info staan bijna 1000 opleidingen. Goed voor een eerste orientatie. Studies die in aanmerking komen voor een beurs hebben een apart logo.

3. er is een zustersite die heet www.zoekso.nl. Hier staan ook nascholingscursussen die niet in aanmerking komen voor de beurs.

4. vanaf 2012 geldt de beurs uitsluitend voor erkende batchler- en masteropleidingen. Let op: korte andere opleidingen kunnen vallen onder het nascholingsbeleid van je werkgever (bv gebruik 10% Normjaartaak en subsidie bij volgen van dit type opleidingen)

5. bij twijfel of beurs van toepassing: bel infolijn Lerarenbeurs 050 - 5999099

6. er komt landelijk 150 mln beschikbaar voor de schoolbesturen als extra impuls voor professionalisering. Dit bedrag wordt opgenomen in de "prestatiebox" en is binnen de Lumpsum vergoeding dus niet "vrij" besteedbaar.

7. bekwaamheden van jezelf kan je goed bijhouden in je eigen portfolio (vele besturen hebben die inmiddels digitaal beschikbaar) of in een persoonlijk bekwaamhedendossier. Kijk bijvoorbeeld op www.registerleraar.nl.

8. Een studie naast je baan staat voor hard werken: denk goed na over de verplichting die je aangaat en kies bewust. Je doet dit maar een keer (meestal). Dus kies overwogen en vol overtuiging.

9. Een leven lang leren is gewoon, anno 2012 ev jaren. Daar ziet het wel naar uit. Denk eens na over jouw eigen batterij voor een leven lang leren! Hoe ziet die er uit?

Succes bij je keuzes.

Reageer


− drie = 6