De website 23 OVC dingen is een verzameling van 23 lessen hoe je in het onderwijs slim gebruik kunt maken van het web. Welke tools biedt het web docenten om hun lessen informatiever, inspirerender en interactiever te maken? En welke gereedschappen kan de docent de leerling in handen geven om slimmer en effectiever te studeren?
Het cursusmateriaal op deze site bestaat uit 23 hoofdstukken. Elk hoofdstuk gaat over een ‘Ding’: een webapplicatie die ingezet kan worden in het onderwijs, door de leerling of door de docent. Allerlei media die door jongeren in hun dagelijks leven worden ingezet, passeren de revue: sociale netwerksites zoals Hyves en Facebook, weblogs, wiki’s, sites waar beeldmateriaal gedeeld wordt, zoals YouTube en Flickr, enz.
Het materiaal op deze site kan zelfstandig bestudeerd worden of in teamverband en ook  als cursus worden aangeboden .
Op Leraar24 worden deze 23 lessen in vijf video’s inhoudelijk toegelicht.
Deze cursus is overigens  gebaseerd op en gedeeltelijk overgenomen van de cursus 23Onderwijsdingen van de Overijsselse bibliotheken.
Als je die lijst van dingen bekijkt zie je verschillen tussen de onderwerpen, maar de opzet blijft gelijk. Maak zelf een keuze welke site jou het meest aanspreekt.

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.