Frits van der Lep van Praktijkonderwijs Comenius in Leeuwarden stuurde een link over een zeer goed geslaagde Verkeersweek, wellicht inspirerend voor collega-scholen:
In week 20 stond bij het Praktijkonderwijs het (veilig deelnemen aan het) verkeer centraal. Er was een zeer divers programma samengesteld, waarin vele aspecten die in het verkeer spelen aan de orde kwamen.
Onderwerpen als alcohol in het verkeer, de dode hoek, de reactiesnelheid en de remweg passeerden de revue. Maar ook de gevolgen van een zwaar ongeval en de (soms ingewikkelde) verkeersregels werden nader belicht.
Maandag speelde Theater Traxx de aangrijpende voorstelling ‘Kapot van jou’ voor de klassen 2 t/m 6. In dit interactieve toneelstuk draaide het om alcohol in het verkeer, groepsdruk en verliefdheid; met als uiteindelijk resultaat een fatale afloop.
Daarna konden de leerlingen met de zgn. dronkenmansbril aan den lijve ondervinden wat alcohol met je doet. Alle leerlingen kregen na afloop een T-shirt van de ‘Nuchtere Fries’.
Lees het hele artikel en bekijk de foto’s

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.