Deze week zijn de examens begonnen en ook veel scholen voor praktijkonderwijs doen daar aan mee.
Bij ons op MET Waalwijk krijgen de leerlingen een algemeen theoretisch deel (NL, Rekenen/wiskunde, Cuma), een praktisch examen en een examen theorie behorend bij het praktijkvak.
Nieuw voor ons dit jaar zijn de IVIO examens waar een aantal leerlingen (na extra theorie lessen) aan mee doen om hun aansluitingskansen op het MBO te verbeteren.
Daarnaast zijn er VCA examens en examens voor beroepsgerichte kwalificaties  zoals hef- en reachtruckchauffeur, tractorrijbewijs, schoonmaken in de groothuishouding en SVH assistent horeca.
Volgende week gaan alle examen-leerlingen een examen-presentatie geven over hun loopbaan op onze school en hun plannen voor de toekomst. Uiteraard volgt er een diploma-uitreiking met gala.
Alle leerlingen en collega’s veel succes  gewenst, hoe gaat dit op andere pro scholen ?
PS Wij hebben ons eigen school-diploma. Rgelmatig lees ik over plannen voor een landelijk pro-diploma. Hoe denken jullie daarover ?

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.