Lesmodule orgaandonatie

Nieuw onderwijs Voeg een reactie toe

Sluit lesmodule orgaandonatie aan op de verplichte lesstof Nederlands?

Dat is wat veel Nederlands docenten zich afvragen bij het onderwerp orgaandonatie. Zij denken al snel aan hun collega van biologie. Docent Nederlands Mary van Meurs geeft les met DonorWise en is het oneens met deze aanname: “Met DonorWise hebben we in één klap een actueel onderwerp en goede praktijklessen Nederlands. Voortaan gooien we alle oubollige onderwerpen over boord.”

Met de digitale lesmodule DonorWise.nl oefenen leerlingen spreek-, schrijf en luistervaardigheden aan de hand van een actueel thema. Ook leren zij argumenteren. Iedereen heeft namelijk een andere kijk op orgaandonatie dus daar kun je uitgebreid over discussiëren. En dat sluit mooi aan op de lesstof over bijvoorbeeld schrijf- en spreekvaardigheid. Bovendien helpt DonorWise leerlingen bij het nemen van een beslissing over orgaandonatie. Een beslissing die zij op hun achttiende allemaal moeten maken.

Van 12 t/m 19 oktober 2014 is het Donorweek. In heel Nederland wordt er dan aandacht besteed aan het thema orgaandonatie en transplantatie. Een goede aanleiding om examenvaardigheden te oefenen aan de hand van de actualiteit. Benieuwd naar de lesmodule DonorWise? Bekijk de demo.

6 + vier =