Hieronder staan filmpjes die iets met natuurkunde te maken hebben. Soms met opdracht, soms gewoon om te kijken.

Heel veel instructieve filmpjes van huiswerk.tv! Allemaal over natuurkunde en gratis!

1

Tacoma Narrows Bridge

tacoma_quicktime
Een filmpje over een brug die door de natuur vernietigd wordt. Krachten, trillingen door windkracht 6. Spectaculair. Klik hier met rechts en kies voor "Doel opslaan als" om het bestand te downloaden.

2

Energie Werkt!

In deze film van scholieren.tv kun je zien hoe energie wordt opgewekt. Het gaat over elektriciteit en welke rol gas daar ook bij speelt. Daarnaast laten ze zien wat er komt kijken bij het vervoeren van energie. Klik hier voor de film!

3a

Klokhuis – Explosie

In deze film van het klokhuis kun je zien hoe een explosie ontstaat. Op de site van het Klokhuis staan overigens veel meer leuke films! Klik hier voor de film!

3b

Klokhuis – Kookpunt, Smeltpunt en Lucht

In deze film van het klokhuis kun je zien hoe het kookpunt, smeltpunt en lucht met elkaar samenhangen. Op de site van het Klokhuis staan overigens veel meer leuke films! Klik hier voor de film!

4

Natrium in water

In deze film van kun je zien wat er gebeurt als je natrium in water gooit. Als je het nog niet live gezien hebt, dan moet je het snel aan je docent vragen! Spectaculair… Klik hier voor de film!

5

Cola en mentos

In deze film van kun je zien wat er gebeurt als je een paar (500) Mentosjes in cola (200 liter) gooit. Als je het nog niet live gezien hebt, probeer het dan zelf, buiten, in je zwembroek! Klik hier voor de film! 6   Relatieve beweging Een korte humoristische film over relatieve beweging is te zien op Klik op Youtube_ZKAnM8DVcos