Dit vaklokaal is bedoeld voor de leerlingen. Er staat veel materiaal, zoals artikelen, proeftoetsen, internetopdrachten, werkstukken, websites, video's en examenstof. Ook alle thema's komen aan de orde. Voor docenten is er de community maatschappijleer.
en en
Werkwijze site: rechts kan er in het menu kan voor een bepaald thema worden gekozen. Via het snelmenu kan elke pagina rechtstreeks worden gekozen. Via de knoppen boven kunnen berichten (Nieuws), materiaal (Oefenen) en websites (Links) worden gekozen of een bericht gestuurd.

Aandachtspunt:

Dankzij jouw stem is Kennisnet.nl de afgelopen 2 jaar en in 2006 uitgeroepen tot ‘Website van het Jaar’ in de categorie educatie.

Dit jaar is Kennisnet.nl opnieuw genomineerd voor Website van het Jaar! Vind je Kennisnet.nl ook de beste Educatiewebsite van 2012?
Stem nu en maak kans op een 3D- televisie.

————————————————–

Test je kennis van het nieuws elke dag in 5 vragen! RTL Nieuwsquiz

Eigenwijzer Op Eigenwijzer heeft Schooltv informatie voor de thema's VMBO verzameld. Voor Maatschappijleer zijn er meer dan 200 onderwerpen met tekst en video.
Je vindt op de Schoolbieb voor VMBO 3 en 4 materiaal over vijf thema's terug. Binnen elk thema vind je onderwerpen voor meer informatie en achtergronden, links, literatuur en artikelen.
Je vindt op de Schoolbieb voor HAVO en VWO drie thema's uitgewerkt terug. Binnen elk thema vind je onderwerpen voor meer informatie en achtergronden, links, literatuur en artikelen.
Geef je mening over hoe het verder moet in Europa. Op de site Nederland in Europa vraagt de regering je opvatting hierover in de vorm  van een vragenlijst. Wil je meer weten over Europa kies dan voor Internationaalplein.
Op deze site vind je thema's voor werkstukken, verpakt in zogenaamde 'werkstukpakketten'. Daarnaast helpt Werkstuknetwerk je met het maken van je (profiel)werkstuk of po.
Kennislink tracht wetenschappelijk materiaal toegankelijk te maken voor scholieren. Sinds 2005 ook artikelen over Maatschappijonderwerpen!
In deze weekkrant voor scholieren heeft het NRC Handelsblad een  aantal onderwerpen voor de thema's  Maatschappijleer verzameld voor werkstukken of presentaties.
De Grote Vooroordelen- en Discriminatietest Deze IKON-test bestaat uit 24 foto's. Door te kiezen kun je bij jezelf testen op vooroordelen of discriminatie.
Sociologiequiz Op de Sociologiequiz tref je een paar vragen aan die misschien je sociologische fantasie prikkelen. Test met deze quiz of sociologie ook iets voor jou is!.
Het gamma-steunpunt heeft ook een aantal artikelen uitgewerkt voor Maatschappijleer, zoals over protestsongs, stereotypen, globalise-ring of Moslims in de wereld.
Discussie en debat
Een verzameling van fora, discussieplatforms en debatten waar u van harte welkom bent om uw mening te laten horen.