Dit vaklokaal is bedoeld voor de leerlingen. Er staat veel materiaal, zoals artikelen, proeftoetsen, internetopdrachten, werkstukken, websites, video's en examenstof. Ook alle thema's komen aan de orde. Voor docenten is er de community maatschappijleer.

NRC en Volkskrant en Telegraaf voor het laatste nieuws.

Werkwijze site: rechts kan er in het menu kan voor een bepaald thema worden gekozen. Via het snelmenu kan elke pagina rechtstreeks worden gekozen. Via de knoppen boven kunnen berichten (Nieuws), materiaal (Oefenen) en websites (Links) worden gekozen of een bericht gestuurd.

————————————————–

Test je kennis van het nieuws elke dag in 5 vragen! RTL Nieuwsquiz

Eigenwijzer

Op deze site heeft Schooltv informatie voor de thema's VMBO verzameld. Voor Maatschappijleer zijn er meer dan 200 onderwerpen met tekst en video.

Kennislink

Kennislink tracht wetenschappelijk materiaal over Maatschappijwetenschappen voor leerlingen toegankelijk te maken.

deel van het Teleblik-logoTeleblik

Meer dan 10.000 uur audiovisueel materiaal beschikbaar voor het onderwijs in Teleblik. Met het beeld- en geluidsmateriaal kunnen docenten hun lessen aantrekkelijker en interactiever maken. Het is mogelijk om in Teleblik beeldfragmenten te zoeken en te snijden, montages te maken en af te spelen en koppelingen te maken met de leeromgeving op school.