Op alle acht hogescholen die sportopleidingen aanbieden heeft die studie vanaf september 2017 dezelfde naam: Sportkunde. De inhoud van de opleidingen verandert niet, de voornaamste reden voor de wijziging is de toegenomen duidelijkheid voor studenten, decanen en potentiële werkgevers. Iedere hogeschool blijft zijn eigen accenten behouden.

De afgelopen twintig jaar is het aanbod aan sportopleidingen onstuimig gegroeid. Al die opleidingen hebben hun bestaansrecht aangetoond, zegt voorzitter Jaap van Hulten van het Landelijk Overleg Sportkunde. Dat is een positieve ontwikkeling, maar voor de middelbare scholier die geïnteresseerd is in een sportopleiding, is wel een diffuus beeld ontstaan. De studies 'sport & bewegen', 'sport & bewegingseducatie', 'sport, management & ondernemen' en 'sport, gezondheid & management' bestonden naast elkaar, terwijl de curricula voor minstens zeventig procent overlappen. Van Hulten:

“We gaan vanaf nu niet langer de verschillen benadrukken, maar juist onze gemeenschappelijke kracht. Dat is voor de aankomende studenten veel overzichtelijker. We hebben een gedeeld profiel, maar per school wel met verschillende accenten.”

XL36-Sportkunde-1

Leer meer:

Sportkunde.nl

Sportknowhow

Je mag geen reactie toevoegen.