Mission Olympic is de grootste landelijke schoolsportcompetitie van Nederland. Het doel is om jongeren in beweging te krijgen en hen het plezier van sporten met elkaar te laten beleven. Jaarlijks sporten circa 150.000 jongeren van ongeveer 300 middelbare scholen met elkaar om een plaats in Mission Olympic 'The School Final' in Amsterdam. Gedurende een dag vol sport, show en entertainment, in en rondom het Olympisch stadion, strijden de 5.000 finalisten om het nationale kampioenschap voor scholen.

Tot eind oktober kan jou gymdocent leerlingen opgeven om hieraan mee te doen. The school final vindt plaats op 31 mei 2013 in Amsterdam.

Mission Olympic bestaat sinds 2003 en is een initiatief van NOC*NSF, de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en Coca-Cola.

Voor meer informatie:

KVLO schoolsport (o.a. inschrijven voor Mission Olympic)

Mission Olympic

Je mag geen reactie toevoegen.