Beweging op school is vaak geen prioriteit omdat het zogezegd niets oplevert voor de schoolse prestaties van onze kinderen. Maar niets is minder waar. Beweging bevordert de intellectuele ontwikkeling. En daar draait het toch om. Niet?

Terwijl het bedrijfslevens steeds meer overtuigd raakt van het belang van fysieke activiteit voor het welzijn en de gezondheid van de medewerkers, brengen kinderen een groot stuk van hun leven vastgespijkerd op de schoolbanken door. Leerkrachten lichamelijke opvoeding moeten vechten voor het behoud van hun uren, terwijl het net omgekeerd zou moeten zijn. Meer beweging op school heeft bijna uitsluitend positieve effecten op alles wat de leerprestaties van kinderen bevordert (1-4). Bewijs van een nadelig effect is erg zeldzaam.

Meer lezen >

Je mag geen reactie toevoegen.