In 2008 zat ik in de weelderige achtertuin van de directeur van Digischool, dronk ijskoude cola light uit een flesje, vroeg om een laptop om op te schrijven, was verbaasd dat dit akkoord was maar alleen – alleen – als ik in staat zou blijken te zijn om scherpe satirische prikkelende stukjes te schrijven over het onderwijs. Ik zei “goed”, hij zei “mooi” en ik begon met een stukje over de onderwijsplannen van Ahmed Marcouch.

Inmiddels is het januari 2015 en heb ik voor Digischool 289 stukjes geschreven waarop 2382 reacties zijn gegeven waarvan er 2379 werden goedgekeurd. Die drie afgekeurde reacties zijn allemaal afkomstig van oudere “heren” wiens meningen over jonge jongens wat mij betreft ongelezen de prullenbak in mogen verdwijnen. Jak.

Dit is stukje 290 en het is ook de laatste. Leerkracht PO van Digischool houdt op te bestaan. Dat betekent niet dat ik ophoud met schrijven. Integendeel. Alleen niet meer via deze WordPress-site. Reden nummer 2 is dat ik er al een poosje over nadacht om te stoppen met Leerkracht PO en reden nummer 1 is dat ik er vanaf 2015 niet meer voor betaald krijg. En zoals elke jongeman van 36 met een rijk persoonlijk leven, een lieve vriendin, een baan als schoolmeester van 31 kinderen (en tevens de locatieleider van school) je kan vertellen; mijn vrije uren zijn kostbaar.

Dus, Trouwe Lezer, schrap de RSS-feed en tik me uit je bladwijzers; I’m outta here.

Ik heb met heel veel plezier geschreven voor Digischool. Nooit is er enige vorm van censuur toegepast op mijn stukjes, nooit is me gezegd dat ik iets niet kon schrijven. En als ik wel van buitenaf kritiek kreeg (en soms flink ook) dan kon ik rekenen op steun. Zo was het schrijven van de stukjes elke keer weer een groot plezierig voorrecht. Bedankt.

En natuurlijk bedank ik jou, Trouwe Lezer. Voor de vele reacties, mailtjes en andere manieren waarop je hebt laten weten dat mijn stukjes bijvoorbeeld herkenbaar, grappig of irritant waren. We komen elkaar vast nog wel eens tegen. In een tijdschrift, online of in het echt.

Tot gauw.
Frank.

2 Reacties op “Het Laatste Stukje”

  1. lisetteh zegt:

    *snif*
     
    Het ga je goed!

  2. Nicole zegt:

    Ooh! Ik ga je heerlijk scherpe stukjes missen!

Reageer


acht + = 10