We kennen ze allemaal, collega’s die niet langer in bepaalde klaslokalen willen werken omdat de onzichtbare straling van de digiborden ze naar de strotten grijpt waardoor ze als uitgezogen mossels tegen de vlakte slaan.

Wat zegt u, kent u dat soort leerkrachten niet?

O. Misschien is het dan iets wat enkel in Lemelerveld voorkomt.

Wat zegt u, kent u Lemelerveld niet?

Dat geeft niks. Een overijverige Overijsselse wichelroedeloper wel. Hij vond namelijk zijn weg naar een basisschool aldaar om alle “elektromagnetische straling te verwijderen”.

Volgens directeur Mariëtte Eilert (niet te verwarren met ijlerd, de bijnaam waar ze sinds dit nieuwsbericht onder bekend staat) nam hij gelijk de onzichtbare stralingsoverlast van de tl-lampen mee, want blijkbaar zijn wichelroedelopers de beroerdsten niet. U merkt het al wel weer, er is zo te lezen weinig te melden op het gebied van onderwijsactualiteit als dit soort berichten de voorpagina’s ontsieren. Er is meer, leest u maar even mee;

Een boek dat geschreven is door driehonderd kinderen moet de aandacht gaan vestigen op laaggeletterdheid onder volwassenen. Een bijzonder initiatief, dat kennelijk ergens in Nederland is ontstaan toen iemand zich hardop afvroeg wat de beste manier was om laaggeletterdheid onder volwassenen onder de aandacht te brengen en iemand daarop antwoordde: “Laat driehonderd kinderen samen een boek schrijven.”

Het boek gaat over een schaatsende Fries, want dat is ogenschijnlijk het eerste dat driehonderd kinderen te binnen schiet als ze denken aan een laaggeletterde volwassene. Op de ridicule vraag van Prinses Laurentien tijdens de boekpresentatie welke van de kinderen “lezen soms best een beetje lastig vindt”, staken slechts 25 schaapjes hun vingertje omhoog, waarop Laurentien antwoordde: “Heel veel volwassen mensen durven het niet toe te geven dat ze moeite hebben met lezen en schrijven”, een uitspraak die lelijk aansluit bij het feit dat binnenkort haar tweede kinderboek op de markt verschijnt.

Lees het nieuwsbericht over de wichelroedeloper hier en het bericht over de laaggeletterde Fries hier.

Rest mij u verder een prettig weekend te wensen en mocht u toevallig één dezer dagen een teneergeslagen beer in een opblaasbaar zwembadje tegenkomen; vrolijk hem dan alstublieft een beetje op.

8 Reacties op “Teneergeslagen Beren”

1. Geartsje zegt:

Moet ik nu reageren op die laaggeletterde Fries? Nee hè?
    Blij dat ik het opblaasbadje al opgeruimd heb. Of zou je met een trampoline ook enig risico lopen?

2. Geartsje zegt:

O, en een fijn weekend, natuurlijk. Dat ook.

I’m just saying.

4. Geartsje zegt:

Moraal van het verhaal: een beer is vrolijker op een trampoline dan in het kinderbad.

Ik had niet verwacht dat iemand zo rap de bedoeling van dit stukje zou achterhalen.

6. Anja zegt:

Terneergeslagen beren houden ook van trampoline springen.

Ze zijn ook dol op Het Spijt Me, met John Williams.

8. Leerkracht PO» Nieuws berichten » T... zegt:

[...]   [...]

− 5 = vier