Wat is dat heerlijk, hè? Zevenentwintig rapporten schrijven en ze dan om twaalf uur ‘s middags aan de kinderen meegeven, wetende dat je díe klus voorlopig weer achter de rug hebt. Ach ja, misschien is er volgende week de cito eindtoets en zijn er twee avonden vol tienminutengesprekken, maar hee; die rapporten zijn geschreven! En dan rijd je naar huis, bestel je telefonisch een vegetarische kurma bij plaatselijk Klein-India en zet je na het ophalen van de hete prak koers richting Huis met het voornemen om daar eens helemaal niets te gaan doen. En dan kom je tot de conclusie dat je ook wel weer een stukje op je website mag schrijven. Dus wat doe je dan? Precies. Knippen en plakken. Van je Twitter-account. Want twitteren is leuk. Dus nu; Een Willekeurige Verzameling Berichtjes Van Franks Twitter-account, Aangekondigd In Hoofdletters Maar Waarom Weet Eigenlijk Niemand. Lees maar mee. Of Twitter maar mee. Of gewoon mee:

Welke leerkracht kent niet de Onstuimige Vreugde bij het tegenkomen van nagekeken toetsen in de stapel niet-nagekeken toetsen?

Humortip: loop ‘n lerarenkamer vol kleuterjuffen binnen en zeg: “Er heeft er op de gang eentje in zijn broek gescheten.” #succesverzekerd

“Meester, waarom drink jij de hele dag?” ♦ Omdat ik de hele dag praat. ♦ “Dus als ik de he-” ♦ NEE. Dan krijg je straf.

Wat moeten we nu eigenlijk met al die verloren meesters en juffen die adviesbureaus beginnen en daar voltijd het onderwijs bejubelen?

En wat is het aller-állerergste dat een school kan overkomen? De volgende tekst: “Vervang de toner van het kopieerapparaat.” #notoner

Rouvoet: “M’n boodschap aan ‘t primair onderwijs is: zorg dat je de goede dingen doet & dat je die dingen goed doet.” Kletskoek-Dré weer.

Leuk. Voorlezen en dan iets lezen dat er niet staat. Om te kijken of ze opletten. Zo liet Jonatan Leeuwenhart vandaag een knetterscheet.

“Het begint met een B. Kom op, jongens, algemene kennis. Wat zeg je? Wat? Nee. Jezus werd niet geboren in Berlijn.”

Kleuter: “Jeroen doet vervelend!” Pleinwacht-Frank: “Ik houd het vanaf nu in de gaten.” Leugendetector: “KRRIIIGHHHH!”

Tot aan m’n nek in de onderwijsvernieuwingsboeken en dan toch van die kringloopkerstballen aan ‘n oeroud plastieken boompje moeten hangen.

“Nee,” hoorde ik mijzelf vandaag zeggen, “Astrid Röntgen is geen beroemde Zweedse kinderboekenschrijfster.”

“Wie doet de cd’s?!” werd er bezorgd geroepen vlak voor de schoolvoorstelling. En wie zat de hele avond blind achter de radio te zweten?

Een kleuter noemde mij vandaag ‘juf Meesterfrank’, want mijn naam is dus Meesterfrank en mijn functie op school is juf. Volgens hem.

Het hoogtepunt van de dag was dat er in een aardrijkskundewerkstuk stond dat in “Rusland de aliens in de winter uit de lucht vallen”.

TIJDENS HET VERVEN: Leerling A: “Hitler pleegde zelfmoord.” – Leerling B: “Nee! Waarom?” – Leerling A: “Zodat hij doodging!”

Ik: “Jongens, wat stinkt het hier in de klas.” – Jongen (doodserieus): “Ja. Dat is Anna’s haar.” *stilte* (Wat niet zo was, trouwens.)

VANDAAG, KANTOOR *klopklop* Ja? – “Meester, mag ik een theedoek pakken?” – Tuurlijk. – “Meester?” – Ja? – “Hoe ziet een theedoek eruit?”

Collega sms’t of ik haar morgen kom ophalen met de auto. Ze heeft een leesstoel gekocht bij de kringloop. Hahaha, wij onderwijssloebers.

En waarom staat de zoekterm “poep” op nr. 1 met 22,97% in de zoekmachinelijst van mijn onderwijssite? Is dat Googles manier van kritiek?

En zo gaat dat dan de hele week door. Misschien wist u dat al, misschien ook niet. Kom eens langs op Twitter (twitter.com/leerkrachtpo), dan kunt u daar ook mijn berichtjes lezen en dan lees ik de uwe. Oh, wat spannend! Het lijkt wel alsof ik weer die vijftienjarige, langharige puber ben die staat te frunniken in de fietsenstalling van de mavo met Corinne. Tenminste, ik dacht dat het Corinne was. Het was donker. Het had ook mijn roestige Gazelle kunnen zijn. Hoe dan ook. Spannend!

2 Reacties op “Astrid Röntgen & De Onderwijssloebers”

1. Kristel zegt:

Yep ik hou ook van Twitter! Moet vaak erg lachen om de anekdotes, vooral omdat ze zo ontzettend herkenbaar zijn!

Ah. Ja. En jij hebt de Eeuwige Dankbaarheid van groep 7/8 dankzij je muziektip!

9 × = negen