De meeste stukjes op deze site worden geschreven als ik eigenlijk in huis moet stofzuigen. Daaruit kunnen we twee conclusies trekken. 1) Frank stelt zijn rottige klusjes altijd tot het laatst mogelijke moment uit. 2) Deze stukjes worden in elkaar geflanst terwijl Frank kniediep in de kattenharen zit. Ik moet voor mijzelf betere doelstellingen formuleren op het gebied van huishoudelijke orde. En laat dát nu een zeer gebrekkig en inspiratieloos bruggetje zijn naar ons eigenlijke onderwerp!

We nemen de volgende zin: “De Millenniumcommissie Terneuzen wil de jeugd in de Kanaalzone betrekken bij grote wereldproblemen.” Deze zin levert enkele vragen op. Waar ligt bijvoorbeeld de Kanaalzone? Lang leve Wikipedia mijn schoolmeesterkennis! ‘Het Kanaal van Gent naar Terneuzen is een kanaal dat de stad Gent in België verbindt met de Westerschelde, waardoor de stad dus een rechtstreekse verbinding met de Noordzee heeft. Het kanaal mondt uit in Terneuzen, op enkele honderden meters van de Westerscheldetunnel.’

En waarom heeft Terneuzen een Millenniumcommissie? Klinkt net als Special Unit Oude Pekela of Crime Scene Investigation: Hendrik Ido Ambacht. En wat zijn die Millenniumdoelen eigenlijk? Questions, questions. Trouwe Lezer, ga met mij mee op deze wilde ontdekkingstocht:

De Millenniumcommissie Terneuzen wil de jeugd in de Kanaalzone betrekken bij grote wereldproblemen. Daarom worden leerkrachten van basisscholen uitgenodigd om daarover van gedachten te wisselen.

Terneuzen draagt een steentje bij om acht millenniumdoelstellingen te bereiken, zoals het uitbannen van extreme armoede en honger, onderwijs voor alle kinderen en schoon drinkwater voor iedereen. Dat doet zij door jaarlijks één euro per inwoner beschikbaar te stellen. De doelstellingen moeten uiterlijk 1 januari 2016 zijn bereikt.

Het is daarom zaak om de Terneuzense bevolking, en in het bijzonder de jeugd, bekend te maken met de doelstellingen, schrijft Frank van Oorschot van de Millenniumcommissie in een brief aan de Terneuzense basisscholen. “We willen de hogere groepen van een aantal scholen op een actieve manier bij de problematiek betrekken. Daarom willen we van leerkrachten ideeën horen om dit op een goede manier aan te pakken”, aldus Van Oorschot.”

Zet je camera’s scherp en houd je notitieboekjes gereed, Nederland. Millenniumcommissie Terneuzen is on the move voor de mensheid. De lidstaten van de Verenigde Naties weten nog niet hoe ze de Millenniumdoelen gaan halen. Maar dan hebben ze óverduidelijk nog niet gerekend op de gebundelde krachten van OBS ‘t Scheepswerfje en Vrije School Hobbitstee.

En dan nu…
Stofzuigen.

bron, milleniumdoelen, foto

14 Reacties op “Mission Impossible: Terneuzen”

1. WillemICT zegt:

Gezien het aantal reacties een non-issue. Tsja, Terneuzen ligt ook eigenlijk al bijna in België toch?

En ik maar denken dat de wereld zat te wachten op nieuws over Terneuzen. Dat valt me weer lelijk tegen, Wereld.

3. Kristel zegt:

Is dit dan de spreekwoordelijke “pijnlijke stilte?”
    Of is iedereen gewoon heel druk met het afronden van het schooljaar? Rapporten, toetsen, gesprekken, formatie…..?!

Nou, Kristel, ik dacht het volgende; als ik dan nu reageer op jouw reactie, dan zijn er in totaal al VIER reacties en dan valt het ook niet zo op. Zeg maar. Snap je?

(he, da’s gemeen, he? eindigen met een vraag! mijn stiekeme route naar ZES reacties)

5. Kristel zegt:

Haha ja zo krijg je die reacties wel! Heb jij toch niet nodig?? ;-)
    Laten we het er op houden dan iedereen heel druk is met de einde schooljaar stress!
    Bedankt trouwens voor de tip op twitter van het NAi!

Nee, heb ik ook niet nodig.
    Of… denk jij van wel?

♫♫ ♫♫

Hallo?
    Kristel?

7. Kristel zegt:

Nou daar is hij dan! Reactie 7!!! Valt het toch nog best mee! Nee denk eerlijk gezegd niet dat je het nodig hebt! Genoeg reacties op andere stukjes toch?!

Genoeg stille lezers. Volgens mijn statistieken. Waar ik eens per maand naar kijk. Voornamelijk dus om te lachen om de zoektermen.

9. WillemICT zegt:

Is Frank soms ook Kristel?

RIP Baantjer.
    Welkom, WillemICT.
    De nieuwe Sherlock is waarlijk opgestaan.

(Nee, Willem. Nee.)

11. Anja zegt:

Zijn die milleniumdoelen alleen bedoeld voor Terneuzen en haar inwoners? Of is het globaal?

Sorry voor de late reactie, Anja!
    Globaal. Zie de link onder het stukje.

13. Frank van Oorschot zegt:

Wat een analyse, benieuwd of de schrijver van dit
    Stuk, het ook al heeft gelezen.

Ik weet het niet, Frank. Ik denk dat hij er vanzelf achter komt als hij zijn commissie door Google trekt. Het was in ieder geval niet mijn sterkste stukje, dat wil ik best aan hem toegeven.

× 1 = een