Vandaag heb ik teveel pakora’s gegeten en nu voel ik me zwanger. Een pakora is een gefrituurde uienbeignet en toen ik de snack vanmiddag bestelde bij de voluptueuze Indiase man in zijn witte karretje naast de supermarkt dacht ik dat ik er één zou krijgen. Niet een stuk of tien. En vroeger dacht ik dat beignet rijmde op frituurvet. En als jij dat nog steeds denkt –> hahaha! Desalniettemin serveer ik u vandaag een heerlijke ratatouille van onderwijsnieuws. Dus. Laat je spullen staan, schuif gezellig aan. Rest mij niets anders dan zeer gaarne uw gewaardeerde aandacht te vestigen op het recent verschijnen van dit didactisch nieuws:

Bij een op de vier middelbare schoolgebouwen die gebouwd zijn voor 1993, bestaat de kans dat kinderen en leraren worden blootgesteld aan asbest.”

Wát!? Dit is rampzalig. Hier moet de politiek onm-

“Bij basisscholen ligt dat aantal op een op de twintig.”

Oh. Niks aan de hand mensen.

“Dat blijkt uit een onderzoek dat de redactie van het televisieprogramma Zembla heeft uitgevoerd in samenwerking met de PO-Raad en de VO-Raad, scholenorganisaties voor basis- en voortgezet onderwijs. Het onderzoek komt aan de orde tijdens een uitzending van Zembla.”

Medewerkers van jeugdzorg wachten te lang met ingrijpen als er signalen zijn dat een kind is mishandeld. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een studie naar de aanpak van kindermishandeling die vandaag is gepubliceerd. Pieter van Vollenhoven is voorzitter van de raad. Volgens de onderzoekers zetten medewerkers van jeugdzorg te lang in op samenwerking met de ouders bij vermoedens van kindermishandeling. Daardoor komt de rol van de overheid, die volgens internationale verdragen verantwoordelijk is voor de veiligheid van kinderen, onvoldoende uit de verf. Als jeugdzorg eenmaal zover is om actie te ondernemen, openbaart zich, volgens de raad, een ander probleem: beroepsgroepen als onderwijzers, maatschappelijk werkers en behandelaars uit de geestelijke gezondheidszorg zijn niet verplicht om mee te werken aan onderzoek naar de situatie binnen het gezin. Zij hebben immers kennis over de ouders dan wel de kinderen, die van belang kan zijn bij het bepalen van de risico’s die een kind loopt.”

Wat zeggen ze ook alweer, Trouwe Lezer? Eén op de drie kinderen? Blijven opletten dus. En tegen alle rotzakken out there zeg ik: Pieter van V. is gonna get yur ass!

Een dag na de presentatie van de schoolmusical Voor kids gaat de zon op heeft Warchild al meer dan 1500 aanmeldingen binnen. Dat heeft Warchild donderdag laten weten. Leerkrachten kunnen via de website Warchildschoolmusical.nl zich aanmelden voor de musical. Per e-mail ontvangen ze dan het script en de lerarenhandleiding, per post een pakket met een cd en een musicalboekje voor de leerlingen.

Woensdag presenteerden zanger Marco Borsato en producent Albert Verlinde de musical, die in samenwerking met Warchild is ontwikkeld voor kinderen van groep acht, die afscheid nemen van de basisschool.”

Nu het gros van de mannelijke studenten na alle rottige berichtgeving over mannen en kinderen massaal wegblijft bij de lerarenopleidingen besluit Albert Verlinde iets te doen met het onderwijs. Leerkracht is nu officieel een vrouwenberoep geworden. Thanks, Appie.

Alle basisschoolleerlingen van de groepen 1 tot 5 in de gemeenten Terneuzen, Noord-Beveland en Vlissingen ontvingen vorig jaar al gratis een fietshelm. Dit jaar volgen de leeftijdsgenoten van de basisscholen in de overige Zeeuwse gemeenten. Het was de bedoeling het fietshelmenproject over vijf jaar te spreiden. De vraag van ouders, scholen, politie en gemeenten om op korte termijn mee te kunnen doen met het project was echter zo groot, dat is besloten het project versneld uit te voeren.

Het project ‘Coole kop, helm op!’ is ontwikkeld door de provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid en de Stichting Consument en Veiligheid gaan vijf jaar lang de resultaten van het project onderzoeken. Het onderzoek vindt plaats in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.”

Coole kop, helm op! Toevallig zag ik vanmiddag een volwassen man joggen met een helm op. Het zag er eigenlijk helemaal niet zo cool uit.

Turks-Nederlandse jongeren integreren beter als ze ook in het Turks les krijgen. Ze ontwikkelen hun moedertaal zo beter en kunnen vanaf daar hun Nederlands beter ontwikkelen, concludeert onderzoeker Nadia Eversteijn in een promotieonderzoek aan de Universiteit van Tilburg.De tendens van de afgelopen jaren om te focussen op alleen de Nederlandse taal en cultuur staat de integratie volgens haar in de weg. Het meertalig onderwijs is jaren geleden al afgeschaft, maar mag wat haar betreft terugkomen.”

Iyiki geldin. Sen bana Türkçe, ben sana Holandaca ögretirim, tamam mi? Benimle konus, lütfen. Hee? HEE! Askerligin bitene kadar burada seni bekleyecegim!

*foto

3 Reacties op “Pakora’s, Asbest & Albert Verlinde”

1. Marizzje zegt:

Die helmen die ze hier gekregen hebben op de basisschool, die zijn zoooo cool, dat geen kind ze op wil! Hier ligt ie te verstorven in de garage.

Vorige week een helmeninspectie van de brigade die ze uitgedeeld had. Bijna geen een kind had z’n helm op/bij zich.

De kinderen die de helm niet konden tonen kregen een reprimande en een herkansing (ze willen wel erg graag hun gelijk halen) kinderen konden een foto van zichzelf uploadenn naar een website en maakte dan kans op FANTASTISCHE prijzen….

Nick zei: ik doe echt geen helm op, ben toch geen Duitser!? Maar die prijs wil ik wel….. Dus, voor de vorm helm op en foto maken…..

Ik vind het fraude, maar in de ogen van een 8-jarige is het alleen maar heel slim…….

2. Marizzje zegt:

Typen op iPad valt niet mee….verstorven = verstoffen :)

Die Nick, dat is een slimme. En ik maar denken dat dit stukje geen reacties kreeg. Heb ik er opeens twee!

ps Helmeninspectie? Hahaha!

+ zeven = 14