Lekker, herfstvakantie (of Allerheiligenvakantie, want ik heb ook aardig wat Belgische lezers – hallo, Belgische lezers, awel, ik trek er een vette pree mee – da’s Belgisch – deze zin wordt te lang!). Ik weet dat niet alle juffen en meesters vakantie hebben, Noord is volgende week aan de beurt. Hier in Apeldoorn is het duidelijk vakantietijd. Zo scharrel ik nog tot laat op de ochtend rond in badjas en stoppelbaard, op straat lopen verdacht veel verwarde oma’s en opa’s met kleinkinderen en in het centrum ziet het zwart van de verveelde jeugd. Oh ja en het regent continu. Dat is in mijn geval altijd een goede indicatie van vakantie. Qua onderwijsnieuws is er niet erg veel te melden. Sinds we politiek op orde zijn, vlogen er wat scholen in de fik en klommen er wat kinderen in kerktorens. Other than that; it’s awfully quiet out there. Dus laat ik ook eens lui zijn en wat van mijn twitterberichten herkauwen. Descartes zei vroeger ‘ik denk, dus ik besta’. Tegenwoordig is dat ‘ik twitter, dus ik ben hip‘.

Uit de archieven van twitter.com/leerkrachtpo:

In de Emiraten mag een man zijn vrouw & kinderen slaan. Tot de puberteit. Helaas hebben de meeste echtgenotes dat nog niet bereikt.

Weer een smeerlap die het de Echte Meesters moeilijker maakt. http://is.gd/g4lJM

Ik: Een papieren biljet waarop je ‘n geldbedrag en ‘n handtekening zet en dat iemand bij de bank voor geld kan ruilen. Leerling: Machinist!

Deze test heb ik tegelijkertijd met mijn leerlingen gedaan. Ik vond het BIJZONDER GRAPPIG. Verplicht schoolmateriaal. http://is.gd/fRCO1

Heb vandaag bij de kringloop een bank gekocht voor in de klas. Licht grenen, blauwgrijze kussens en geen kopvetvlekken of reetslijtage!

Kwam vandaag dit tegen in het lokaal. Tijd voor wat voorlichting. http://twitpic.com/2up5b7

De helft van de ouders vindt dat kinderen een instrument moeten leren bespelen. Het is onduidelijk van wie ze nu actie verwachten. ??!!

Meester! [ween, ween] – Hee, waarom huil je, jongen? – Ze zeggen dat ik niet tegen kritiek kan, maar DAT! IS! NIET! ZO!!!

#themageloof – Jozef was níet de vader van Jezus? – Nee – Wie dan!? – Dat was of is God – Dat kan toch niet! – 2 mld. mensen zeggen van wel

Meester! Meester! – Ja, jongen, wat is er? – Ik heb een courgette voor u! – Een courgette? Dank je. Maar waarom? – Ik …eh weet het niet!

Zet die rugtas eens op de grond! En rap. – Dat kan niet meester. – Wat?! Waarom niet? – Er zit een koran in. #meestermetmondvoltanden

@okkodijkstra Wat een afstotelijk artikel. Onder het motto van ‘vrij Nederland’ zo kleinzielig van je af zitten te sneren. Typisch.

Nondejoekel! Ik sta er opeens bij. Mét schimmige badkamerfoto! http://is.gd/flQek

‘Leraren te veel tijd kwijt aan opvoeden’ & ‘Veel meer kinderen in therapie’. Ik bespeur een connectie, hahaha.

Meester, vertel ons je grootste blunder! Mooi niet. Ga rekenen! Meester, heb jij niet eens gespuugd tijdens het parachutespringen? [shit]

    Nou, vooruit. Volgen die troep.

    Reageer


    1 × zeven =