Ze zijn bekend, dames en heren! De leraren van het jaar! Het zijn… eh… er een aantal, namelijk… Laat maar zitten. Ik weet het niet. Ik ben het in ieder geval niet (nog bedankt voor jullie stemmen, rotzakken). Jaja, ik weet het. In de ogen van onze leerlingen zijn we allemaal leerkracht van het jaar. Troost je maar met die sentimentele onzin. Ik troostte mijzelf liever met een broodje gezond op de Dag van de Leraar. Uit de zak van het bestuur. En daar heb ik nog mazzel mee gehad, want zoals we inmiddels allemaal weten zijn schoolbesturen niet vies van een intimidatietje. Of twee. Lees dit artikel maar eens. En sla dan vooral de reacties over de schoolbesturen niet over. “Onderwijsvernieling”, “tirannie” en volgens ‘Stef uit Amsterdam’ komt het zelfs door de vele negers in het onderwijs. Als ik het niet dacht! Dan nu verder met volkomen ander nieuws:

Heeft u een kind in de klas dat stottert? Ik niet. Wel eens gehad. Door de veilige sfeer in de klas werd het gelukkig minder. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de juiste omschrijving van stotteren ‘onregelmatigheden in het spreekritme, waarbij de spreker precies weet wat hij wil uitdrukken maar daar op het ogenblik niet in slaagt, doordat zich een onvrijwillige herhaling, verlenging of onderbreking van een klank voordoet’. Dat is een moeilijke zin. En het uitspreken daarvan is opdracht 1 van de stottertoelatingstoets. En dat is niet waar. Wel wordt er binnenkort een mooie film over stotteren uitgezonden op televisie.

“In het kader van Wereld Stotterdag 22 oktober 2010 nodigen we hierbij iedereen uit de première van de film “Als de adem stokt” bij te wonen op 21 oktober om 19.30 uur in het Ketelhuis Amsterdam.

De film gaat over zes stotterende adolescenten die groepstherapie volgen onder leiding van Ilanda de Dood. De film volgt hun proces: thuis, op school, op het werk, op straat en tijdens de therapie. Ook hun ouders worden aan het woord gelaten. De jongeren zelf steken hun licht op bij de populaire zangeres Miss Montreal, die zelf ook stottert, en bij Pieter Frijters, die via mind tuning mensen van allerlei angsten en fobieën probeert af te helpen. De caleidoscopische blik biedt een tragikomisch beeld van stotteren: veel tragische momenten, maar ook veel om te lachen. U kunt bij de première aanwezig zijn door u voor 6 oktober aan te melden via nfs@stotteren.nl. Entree 5 euro, hierbij is een consumptie inbegrepen. De film wordt maandag 25 oktober uitgezonden in NCRV document om 22.55 uur.”

Nu zou ik eigenlijk een hele flauwe grap willen maken over stotteren. Je weet wel, om de boel een beetje luchtig te houden. Maar dat doe ik niet. Want zo zit ik niet in elkaar. Het zit namelijk zo; ik heb een zwak voor stotteraars.

Lees hier m- mmmm- mm- mmmeeeeeeeerrrRRRRR-

3 Reacties op “Een Stukje Dat Eigenlijk Niet Over De Leraar Van Het Jaar Gaat (Aangezien Ik Dat Niet Geworden Ben – Want Niemand Schijnt Me Te Hebben Genomineerd)”

1. WillemICT zegt:

Je kunt nog altijd genomineerd worden voor “De leraar van de eeuw” of “De BloggerPO van het jaar”, of “De Mafste Meester”van het jaar. Ik zet in op het laatste.

WillemICT @leerkrachtpo #Spelfouten. Frank de ‘Beste Speller van het Jaar’ Toch nog een prijs dit jaar.

Wat een hulde allemaal.

ps Onderwijs & Bloggen, daar was ik vorig jaar al voor genomineerd.

acht − 2 =