Vroeger had Nederland nog echte helden. Maar toen Floris in 2004 weer het paard besteeg werd hij massaal door het wegblijvende bioscooppubliek uitgelachen. En waar Soldaat van Oranje eens symbool stond voor rebellerend onderdrukt Holland, blijkt hij anno 2010 op een sjofel toneel krakkemikkige liedjes te zingen. Neem nu de Verenigde Staten. Daar tiert het nog welig van de spionnen en schimmige overheidsinstanties. Zelfs dichter bij huis is er inspiratie te vinden voor spannende films en boeken. Engeland bijvoorbeeld, met haar 007. Hoe komt het toch dat in Nederland de geheime dienst maar niet serieus genomen wordt? Waarom zijn dat geen helden? Toen ik vanmorgen het nieuws las, kreeg ik het antwoord. De AIVD is wel degelijk actief. Ze hebben een waarschuwing gestuurd naar onze scholen. Het schijnt dat juffen en meesters mogelijk ‘gewelddadige en illegale acties’ ondersteunen met dierenrechtenlessen. Met het risico om te worden gewaterboard in het vooruitzicht lijkt het me dus verstandiger om Saskia’s spreekbeurt over het konijn morgen maar te annuleren.

“Inlichtingendienst AIVD heeft via het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen schoolbesturen gewaarschuwd voor voorlichtingsbijeenkomsten over dierenrechten. Dat schrijft de dienst vrijdag op de eigen website.

De geheime dienst heeft geconstateerd dat een scholengemeenschap een donatie heeft gedaan voor een voorlichtingsles. ,,Aangezien niet is uit te sluiten dat het geld voor de voorlichting ook wordt gebruikt voor onwettige acties, heeft de AIVD de minister van OCW geattendeerd op de risico’s die deze lessen met zich meebrengen.”

Vorig jaar publiceerde de AIVD een nota over dierenrechtenextremisten. Daarbij werd al gewaarschuwd voor verwevenheid van legale met illegale en gewelddadige acties van dierenrechtenorganisaties.”

Verschijnt mijn naam nu ergens op een roodgloeiend scherm in de catacomben van de AIVD? Wordt mijn deur vanavond ingetrapt door een legertje mannen in zwarte pakken? Zo ja: ik moet dit allemaal schrijven van het bestuur van de Digitale School. Het hoofdkantoor ligt vlakbij Utrecht!

Lees hier het originele bericht.

2 Reacties op “Terrorisme In Het Klaslokaal!”

  1. Christien van Gool zegt:

    Ja ik had dat bericht ook al met stijgende verbazing gelezen! ‘De risico’s die deze lessen met zich meebrengen’ is wel een hele slechte formulering: ze bedoelen dat met het geld misschien onwettige acties worden betaald. Maar ja, dan wordt belasting betalen misschien straks ook risiscovol als Geert Wilders gaat gedogen…

  2. Frank Jongbloed zegt:

    Misschien, Christien, kunnen we uiting geven aan onze rebellerende aard door naar het hoofdkantoor van de AIVD te gaan en daar onder het schreeuwen van terroristische leuzen een aantal natuurmethodes te verbranden.

Reageer


negen × 4 =