De vakantie is echt voorbij. Nu iedereen weer fris en vrolijk kan vergeten om de weektaak in te vullen lijkt het mij hét moment om samen met u het meest recente onderwijsnieuws door te nemen. Dan bedoel ik dus het nieuws dat het recentst is. Want recentst is een woord. Al lijkt dat niet zo. Moet je het maar eens drie keer achter elkaar zeggen. Recentst. Recenst. Recectnst. Afijn.

Rouvoet vindt het salaris van leerkrachten ‘bescheiden’. Hij is overigens demissionair. Voor die tijd vond hij het waarschijnlijk ‘prima zo’. Volgens hetzelfde bericht zijn basisschoolleerkrachten 167 uur langer aan het werk dan de gemiddelde EU-leerkracht. 167 uur. Dat klopt. Bij mij lopen de tienminutengesprekken altijd vréselijk uit.

Maar liefst 84% van de Nederlanders vindt muziekles in de klas belangrijk. Muziek wordt veel te weinig gegeven in de scholen. Tijd dus om te stoppen met flierefluiten en te beginnen met blokfluiten. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Muziek Telt! Zij zijn blij met de uitkomst omdat ze anders wettelijk hun naam moesten veranderen in Muziek Telt Blijkbaar Niet Zo!

Friesland heeft steeds minder zwakke basisscholen. Friesland heeft ook aardig wat scholen moeten sluiten. Trek uw logische conclusies. Door naar het volgende nieuws.

Op een basisschool in Noord-Ierland is een pijpbom gevonden.
Aha! Ik vroeg me al af waar die invalster was gebleven.*

*Uit het boek:
Politiek Incorrecte Moppen voor Op Onderwijssites, auteur: S. Meerlap

6 Reacties op “Onderbewijsmateriaal”

 1. an zegt:

  Bedankt voor je leuke stukjes onderwijsnieuws telkens weer.
  Zolang we nog geen nieuw kabinet hebben vermaak ik me er kostelijk mee.
  Trouwens dat deed ik toch al wel….wat bazel ik toch?….ben nog maar 2 en een halve dag aan het werk…en nu al discussie in de koffiekamer wanneer de herfstvakantie nou precies begint…amai!

 2. Frank Jongbloed zegt:

  http://www.schoolvakanties-nederland.nl/herfstvakantie-2010.html

  Graag gedan, Aan.

 3. Mel zegt:

  Net lid geworden en nu al blij. Wat een heerlijke luchtige manier om op de hoogte te blijven.

 4. Frank Jongbloed zegt:

  Goed om te lezen, Mel.
  Het onderwijs is een serieuze zaak, maar dat betekent niet dat we er altijd serieus over moeten doen.

 5. an zegt:

  Bedankt voor de link Frank maar blijkbaar wijken wij dus af van de vastgestelde vakantie voor het zuiden en zijn we een week later…pech voor degene die al een vakantie geboekt hadden dus…..problemen,problemen……

 6. Frank Jongbloed zegt:

  Denk eraan, An; in het onderwijs zijn we flexibel! Tenminste. Dat is wat we altijd tegen de stagiaires roepen. Bij het minste of geringste roepen we “Onderwijs, he? Flex-i-bel!”

Reageer


zes + 4 =